Поліція закрила провадження щодо погроз журналістці «Громадського ТБ.Полтави»

Поліція закрила провадження щодо погроз журналістці «Громадського ТБ.Полтави»

4 Травня 2017
1542

Поліція закрила провадження щодо погроз журналістці «Громадського ТБ.Полтави»

1542
Поліція закрила кримінальне провадження щодо погроз адвоката Марини Розанової журналістці «ГромадськеТБ.Полтава» Ользі Дудці.
Поліція закрила провадження щодо погроз журналістці «Громадського ТБ.Полтави»
Поліція закрила провадження щодо погроз журналістці «Громадського ТБ.Полтави»

Про це повідомляє Інститут масової інформації.

Відповідного листа про закриття провадження журналістка отримала від слідчої Полтавського ВП ГУНП в Полтавській області Я.Короткої.

У документі, зокрема, зазначено, що за зверненням журналістки було проведено досудове розслідування та прийнято рішенн про закриття кримінальне провадження «у зв’язку з відсутністю складу кримінального правопорушення».  

Згідно з листом слідчої, провадження було закрите ще минулого року - 13 вересня 2016 року. А повідомлення про закриття провадження журналістка отримала 28 квітня 2017 року.

«Цікаво, що Розанова, батько та мама обвинуваченого у вбивстві Петрова зазначили слідчій Короткій, що перед судом я підходила до адвоката і наказала вийти з цієї справи, –  написала на своїй сторінці у Facebook пані Дудка.

За словами журналістки, аби відкрити провадження вона витратила два тижні, а «слідство» тривало з вересня 2016 до кінця квітня 2017.

«Висновок, який можна зробити за підсумками цієї історії простий: відтепер адвокатам можна хапати людей за руки в суді, кричати на них, принижувати їхню гідність у присутності інших осіб, обіцяти в присутності свідків побрити їх наголо та казати, що виставлять їхні фото на порносайтах, припускати, що їх ненароком може збити машина по дорозі і таке інше. Все можна, любі адвокати, бо, як показала практика – вам за це нічого не буде», – написала журналістка.

У коментарі представниці ІМІ в Полтавській області журналістка повідомила, що оскаржувати рішення не планує: «Багато думали, розмовляли щодо цього, але вирішили, що не будемо оскаржувати».

Журналістка додала, що промоніторила подібні випадки по реєстру: «Справи навіть про побиття журналістів затягували, а потім просто закривали. Я думаю, що зараз боротися з цим, як один проти системи. І чомусь я впевнена, що програю. Тому не хочу витрачати свій час, нерви, гроші. Слідчі сказали, сама винувата, сподіватись на суди, куди я ходжу щодня і бачу як там судять, наївно».

Нагадаємо, інцидент між адвокат кою і журналісткою «Громадського. Полтава» стався в Октябрському райсуді Полтави 30 серпня, коли вона вела фотозйомку засідання. Адвокатка Марина Розанова простестувала проти зйомки, апелюючи до судді щодо заборони.

За словами журналістки, адвокатка не тільки пообіцяла звернутись до суду щодо порушення її прав, але й погрожувала побрити журналістку наголо, якщо та опублікує її фотографію в інтернеті. Ольга Дудка стверджує, що адвокатка фотографувала присутніх у залі суду журналістів і пообіцяла викласти їх фото на порносайтах, якщо її світлину десь опублікують.

31 серпня журналістка «Громадське. Полтава» Ольга Дудка звернулася до поліції із заявою про погрози з боку адвокатки Марини Розанової.

«Детектор медіа» звернувся за коментарем до адвокатки Марини Розанової. Вона заявила, що протестувала проти фотозйомки і погрожувала звернутись до суду, якщо її світлини будуть опубліковані. Факт нападу на журналістку Ольгу Дудку і погрози фізичною розправою вона назвала «дурницями».

У вересні поліція відкрила провадження за заявою адвокатки і викликала журналістку на допит. Заяву журналістки про напад поліція лише переправила дільничному.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1542
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду