У Нью-Йорку режисер Алан Камінг зачитав листа політв’язня Сенцова

У Нью-Йорку режисер Алан Камінг зачитав листа політв’язня Сенцова

26 Квітня 2017
1686

У Нью-Йорку режисер Алан Камінг зачитав листа політв’язня Сенцова

1686
Український режисер Олег Сенцов, засуджений у Росії, написав листа із в’язниці, якого зачитали на церемонії нагородження його премією американського ПЕН-центру імені Барбари Голдсміт «Свобода писати»
У Нью-Йорку режисер Алан Камінг зачитав листа політв’язня Сенцова
У Нью-Йорку режисер Алан Камінг зачитав листа політв’язня Сенцова

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook народний депутат України Мустафа Найєм.

За його словами, в Нью-Йорк лист привезла двоюрідна сестра українського режисера Наталія Каплан, а зачитав його режисер, актор і письменник Алан Камінг.

 «В’язниця – це м’ясорубка людських доль, потрапивши в яку, перестаєш вірити в справедливість, але не перестаєш за неї боротися. Тут все по-іншому, тут намагаєшся жити і виживати, хоча відчуваєш, що твоє справжнє життя залишилося десь там, за парканом. І що реальний ти залишився теж на волі, а посадили когось іншого. Що все це тимчасово, що скоро все вирішиться і зміниться. Але нічого не змінюється і не вирішується. Опинившись у в’язниці, привчаєшся жити надією, навіть якщо її немає», – йдеться в листі.

Зміст листа на своїй сторінці у Facebook оприлюднила сестра політв’язня Сенцова.

Нагадаємо, 25 квітня у Нью-Йорку кримського режисера Олега Сенцова, якого засуджено в Росії до 20 років позбавлення волі, заочно нагородили премією американського ПЕН-центру імені Барбари Голдсміт «Свобода писати».

25 серпня 2015 року  Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Українському активісту Олександру Кольченку суд присудив 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

У лютому стало відомо, що Росія вдруге офіційно відмовилася видати Україні політв’язнів Олега Сенцова й Олександа Кольченка, бо вважає їх своїми громадянами.

Європейська кіноакадемія звернулася до російської влади з закликом звільнити українського режисера Олега Сенцова. Голова академії, відома польська режисерка Агнешка Холланд назвала його жертвою політичного переслідування.

Фото: tsn.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1686
Читайте також
20.04.2017 14:30
Андрій Кокотюха
для «Детектора медіа»
2 817
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду