detector.media
26.04.2017 15:05
У Нью-Йорку режисер Алан Камінг зачитав листа політв’язня Сенцова
У Нью-Йорку режисер Алан Камінг зачитав листа політв’язня Сенцова
Український режисер Олег Сенцов, засуджений у Росії, написав листа із в’язниці, якого зачитали на церемонії нагородження його премією американського ПЕН-центру імені Барбари Голдсміт «Свобода писати»

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook народний депутат України Мустафа Найєм.

За його словами, в Нью-Йорк лист привезла двоюрідна сестра українського режисера Наталія Каплан, а зачитав його режисер, актор і письменник Алан Камінг.

 «В’язниця – це м’ясорубка людських доль, потрапивши в яку, перестаєш вірити в справедливість, але не перестаєш за неї боротися. Тут все по-іншому, тут намагаєшся жити і виживати, хоча відчуваєш, що твоє справжнє життя залишилося десь там, за парканом. І що реальний ти залишився теж на волі, а посадили когось іншого. Що все це тимчасово, що скоро все вирішиться і зміниться. Але нічого не змінюється і не вирішується. Опинившись у в’язниці, привчаєшся жити надією, навіть якщо її немає», – йдеться в листі.

Зміст листа на своїй сторінці у Facebook оприлюднила сестра політв’язня Сенцова.

Нагадаємо, 25 квітня у Нью-Йорку кримського режисера Олега Сенцова, якого засуджено в Росії до 20 років позбавлення волі, заочно нагородили премією американського ПЕН-центру імені Барбари Голдсміт «Свобода писати».

25 серпня 2015 року  Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Українському активісту Олександру Кольченку суд присудив 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

У лютому стало відомо, що Росія вдруге офіційно відмовилася видати Україні політв’язнів Олега Сенцова й Олександа Кольченка, бо вважає їх своїми громадянами.

Європейська кіноакадемія звернулася до російської влади з закликом звільнити українського режисера Олега Сенцова. Голова академії, відома польська режисерка Агнешка Холланд назвала його жертвою політичного переслідування.

Фото: tsn.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY