У минулому році за грати потрапили понад 200 журналістів - КЗЖ

У минулому році за грати потрапили понад 200 журналістів - КЗЖ

25 Квітня 2017
492

У минулому році за грати потрапили понад 200 журналістів - КЗЖ

492
Упродовж 2016 року у світі ув’язнили 259 медійників, повідомляють у Комітеті захисту журналістів (КЗЖ). Це найбільша кількість зафіксована цією базованою у Нью-Йорку (США) організацією з 1990 року.
У минулому році за грати потрапили понад 200 журналістів - КЗЖ
У минулому році за грати потрапили понад 200 журналістів - КЗЖ

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

За повідомленням КЗЖ, за останні п’ять років у світі вбили 332 журналіста, що є найвищою цифрою за п’ятирічний період упродовж останніх 28 років.

«Уряду стають все більш винахідливими, оскільки вони визнають владу, руйнівну владу інформації. Тому ви й бачите прямі напади на свободу висловлювання, а також складні стратегії, які дозволяють урядам керувати, контролювати і маніпулювати інформацією», – зазначив виконавчий директор КЗЖ Джоель Саймон.

У Комітеті захисту журналістів зазначають, що нові технології ускладнюють запровадження цензури, а це підштовхує авторитарні уряди ув’язнювати репортерів та чинити проти них фізичне насильство.

Нагадаємо, організація «Репортери без кордонів» опублікувала другу частину свого підсумкового звіту, присвячену вбивствам журналістів у світі протягом милого року та найнебезпечнішим місцям для їхньої роботи. Згідно зі звітом, у 2016 році у світі загинули 74 журналісти. Найбільше працівників ЗМІ було вбито у Сирії. Серед них - 57 професійних журналістів, 9 громадянських журналістів і ще 8 людей, які співпрацювали зі ЗМІ. 53 журналісти були навмисне вбиті чи стали мішенню, а 21 журналіст загинув при виконанні своїх обов’язків. 7% загиблих - жінки.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
492
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду