detector.media
25.04.2017 19:50
У минулому році за грати потрапили понад 200 журналістів - КЗЖ
У минулому році за грати потрапили понад 200 журналістів - КЗЖ
Упродовж 2016 року у світі ув’язнили 259 медійників, повідомляють у Комітеті захисту журналістів (КЗЖ). Це найбільша кількість зафіксована цією базованою у Нью-Йорку (США) організацією з 1990 року.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

За повідомленням КЗЖ, за останні п’ять років у світі вбили 332 журналіста, що є найвищою цифрою за п’ятирічний період упродовж останніх 28 років.

«Уряду стають все більш винахідливими, оскільки вони визнають владу, руйнівну владу інформації. Тому ви й бачите прямі напади на свободу висловлювання, а також складні стратегії, які дозволяють урядам керувати, контролювати і маніпулювати інформацією», – зазначив виконавчий директор КЗЖ Джоель Саймон.

У Комітеті захисту журналістів зазначають, що нові технології ускладнюють запровадження цензури, а це підштовхує авторитарні уряди ув’язнювати репортерів та чинити проти них фізичне насильство.

Нагадаємо, організація «Репортери без кордонів» опублікувала другу частину свого підсумкового звіту, присвячену вбивствам журналістів у світі протягом милого року та найнебезпечнішим місцям для їхньої роботи. Згідно зі звітом, у 2016 році у світі загинули 74 журналісти. Найбільше працівників ЗМІ було вбито у Сирії. Серед них - 57 професійних журналістів, 9 громадянських журналістів і ще 8 людей, які співпрацювали зі ЗМІ. 53 журналісти були навмисне вбиті чи стали мішенню, а 21 журналіст загинув при виконанні своїх обов’язків. 7% загиблих - жінки.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY