ZIK заявляє про затримання журналістів телеканалу на Рівненщині (ОНОВЛЕНО)

ZIK заявляє про затримання журналістів телеканалу на Рівненщині (ОНОВЛЕНО)

24 Квітня 2017
3849

ZIK заявляє про затримання журналістів телеканалу на Рівненщині (ОНОВЛЕНО)

3849
Телеканал ZIK повідомляє про затримання знімальної групи програми «Стежками війни» у Рівненській області, неподалік смт. Оржів. Журналістів начебто затримано з адміністративне порушення. Управління СБУ в Рівненській області підтверджує з посиланням на поліцію затримання знімальної групи. Нацполіція Рівненщини заявляє, що не має інформації про затримання журналістів.
ZIK заявляє про затримання журналістів телеканалу на Рівненщині (ОНОВЛЕНО)
ZIK заявляє про затримання журналістів телеканалу на Рівненщині (ОНОВЛЕНО)

Про це канал повідомив у своєму Facebook.

За інформацією телеканалу, автор та ведучий програми Андрій Стельмах перебував на Рівненщині у відрядженні із редакційним завданням. 

«Затримання ж відбулося співробітниками Служба безпеки України за надуманим приводом – проникнення на територію режимного об’єкту у цій місцевості.  Погрожують обшуками й арештом знімальної групи. Наразі обидві сторони чекають слідчо-оперативну групу для проведення обшуку журналістів», - повідомляє канал.

«Детектор медіа» зателефонував речниці СБУ Олені Гітлянській. Вона перебуває на лікарняному і не має інформації щодо інциденту. Водночас вона висловила сумнів, що за адміністративне порушення журналістів затримали співробітники СБУ.

Як повідомив «Детектору медіа» в Управлінні Служби безпеки України в Рівненській області, журналістів каналу ZIK затримали співробітники поліції Рівненщини.

«Конкретної інформації я вам дати не можу. У нас є інформація, яку нам повідомила поліція, що затримали журналістів за адмінпорушення. При цьому вони не уточнювали, який саме канал. Що саме відбулося, ми наразі не знаємо, зараз відпрацьовує на місці наряд поліції», - сказав черговий Управління.

Водночас прес-служба Головного управління Нацполіції в Рівненській області заявила «Детектору медіа», що у поліції немає інформації щодо затримання знімальної групи ZIK.

«Сьогодні, 24 квітня, близько 16.30 до поліції надійшло повідомлення про перешкоджання професійній журналістській діяльності журналістів телеканалу ZIK. Наразі на місце виїхала група реагування Патрульної поліції та слідчо-оперативна група. Правоохоронці з’ясовують всі обставини події. Іншими словами, розбираються, що там трапилось», - повідомили у прес-службі Нацполіції Рівненщини.

На фото - Андрій Стельмах

Фото: Facebook телеканалу

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3849
Читайте також
25.04.2017 15:21
Олександр Михельсон
для «Детектора медіа»
6 377
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду