У Дніпрі медична фірма вимагає від «БюроUA» спростування і 100 тис грн моральної шкоди

У Дніпрі медична фірма вимагає від «БюроUA» спростування і 100 тис грн моральної шкоди

24 Квітня 2017
1197

У Дніпрі медична фірма вимагає від «БюроUA» спростування і 100 тис грн моральної шкоди

1197
У Дніпрі ТОВ «Глобалмедгруп» подало позов до суду на редакторку сайту «БюроUA» Ольгу Юдіну через її розслідування «Золотий перетин: корупційні схеми часів Януковича досі діють у галузі охорони здоров’я на Дніпропетровщині», яке було опубліковане у серпні 2016 року. Позивач просить Жовтневий суд Дніпра визнати інформацію недостовірною, спростувати та видалити матеріал з ресурсу, а також виплати від сайту 100 тис грн моральної шкоди.
У Дніпрі медична фірма вимагає від «БюроUA» спростування і 100 тис грн моральної шкоди
У Дніпрі медична фірма вимагає від «БюроUA» спростування і 100 тис грн моральної шкоди

Про це пише ІМІ з посиланням на авторку статті Ольгу Юдіну.

В своєму розслідуванні журналістка окреслила коло постачальників медичного обладнання, які є «улюбленцями обласної влади». Серед декількох фірм згадувалося і ТОВ «Глобалмедгруп».

«У розслідуванні детально викладені результати нашого аналізу декількох десятків тендерів на закупку медичного обладнання, що були проведені у 2015-2016 роках профільним комунальним підприємством Дніпропетровської облради “База спеціального медичного постачання”. Результати цього моніторингу сформували у нас думку про те, що в області продовжує діяти створена за часів Януковича і спущена по “київській” вертикалі схема, суть якої полягає у створенні сприятливого режиму у галузі державних закупівель медичного обладнання обраним фірмам-постачальникам», – повідомляє «БюроUA».

Перше засідання справи відбудеться 27 квітня у Жовтневому суді Дніпра. Справу розглядатиме суддя Максим Петрович Ходаківський.

Пані Юдіна повідомила, що «БюроUA» буде детально висвітлювати події цієї цікавої справи «захистити право усіх журналістів на об’єктивну та правдиву професійну діяльність».

 

Нагадаємо, 5 липня суддею Рівненського районного суду Наталею Кушнір було ухвалено рішення відмовити у повному обсязі вимогам судді рівненського міського суду Олександра Тимощука щодо стягнення 200 тис. грн. моральної шкоди з журналістів Вікторії Мамотюк, Олексія Кривошеєва та Ліани Диновської.

23 грудня Апеляційний суд Рівненської області повністю відмовив у задоволенні апеляційної скарги судді Рівненського міського суду Олександру Тимощуку до журналістів Вікторії Мамотюк, Олексія Кривошеєва та юристки Ліани Диновської і залишив без змін рішення першої судової інстанції.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1197
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду