Кожен напад на журналіста має ретельно розслідуватися – Фране Мароєвич

Кожен напад на журналіста має ретельно розслідуватися – Фране Мароєвич

21 Квітня 2017
1185

Кожен напад на журналіста має ретельно розслідуватися – Фране Мароєвич

1185
Сьогодні, 21 квітня, під час конференції НСЖУ та Міністерства інформаційної політики України говорили про те, як уникнути агресії проти журналістів і перешкоджання їхній роботі та яким чином солідарність може допомогти в подоланні безкарності
Кожен напад на журналіста має ретельно розслідуватися – Фране Мароєвич
Кожен напад на журналіста має ретельно розслідуватися – Фране Мароєвич

Про це повідомляє прес-служба НСЖУ.

Відкриваючи конференцію з питань фізичної безпеки журналістів та боротьби з безкарністю новообраний голова НСЖУ Сергій Томіленко зазначив, що головне завдання на сьогодні – зробити професію  журналіста безпечнішою і нагадав, що Міністр інформполітики Юрій Стець пообіцяв узяти під особистий контроль резонансні справи щодо насильства проти журналістів, де досі не відбулося справедливе покарання винних.

Директор Бюро Представника ОБСЄ з питань свободи медіа (Відень) Фране Мароєвич зазначив, що тільки спільними зусиллями можна чогось добитися в цих питаннях.

«Ті, хто нападають на журналістів, не повинні думати, що вони можуть уникнути покарання. Дуже важливо, щоб кожен такий випадок, кожна така справа була ретельно розслідувана», – сказав він.

За словами представника ЮНЕСКО Маріуса Лукашюнаса, необхідно звернути увагу на солідарність між журналістами.

«Найголовніше у цій сфері – це журналістська спільнота, яка не дає цим питанням зникати з поля зору. Ми готові підтримувати Спілку, бо ви робите велику роботу», – сказав він.

Генерального секретар Міжнародної федерації журналістів (МФЖ) Олівер Мані-Кьорл сказав, що на випадки насильства до журналістів мають бути конкретні дії влади: «Я з нетерпінням чекаю, коли ці справи будуть вирішені».

Під час конференції було згадано справи перешкоджання роботі журналістів. Так, Вікторія Горбатко, директор міської телекомпанії «ТБ-Бердянськ»  нагадала про напади на журналістів у Бердянську влітку 2016 року та зазначила, що у справі досі ніяких зрушень. Згадувалися і випадки знищення автомобілів журналістів у Дніпропетровській області та інші.

Нагадаємо, сьогодні, 21 квітня, з’їзд НСЖУ одноголосно підтримав звернення до Президента України проводити засідання Ради з питань захисту прав журналістів (при Президентові) у відкритому режимі, аби влада і силовики гласно звітували про прогрес у справах по порушеннях прав журналістів.

Вчора, 20 квітня, під час ХІV з’їзду НСЖУ  директор Бюро представника ОБСЄ з питань свободи медіа (Відень) Фране Мароєвич закликав знайти винних у вбивстві журналістів Георгія Гонгадзе, вбитого у 2001 році, та Павла Шеремтеа, який загинув внаслідок вибуху автомобіля влітку 2016 року.

Фото: dpchas.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1185
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду