detector.media
21.04.2017 15:55
Кожен напад на журналіста має ретельно розслідуватися – Фране Мароєвич
Кожен напад на журналіста має ретельно розслідуватися – Фране Мароєвич
Сьогодні, 21 квітня, під час конференції НСЖУ та Міністерства інформаційної політики України говорили про те, як уникнути агресії проти журналістів і перешкоджання їхній роботі та яким чином солідарність може допомогти в подоланні безкарності

Про це повідомляє прес-служба НСЖУ.

Відкриваючи конференцію з питань фізичної безпеки журналістів та боротьби з безкарністю новообраний голова НСЖУ Сергій Томіленко зазначив, що головне завдання на сьогодні – зробити професію  журналіста безпечнішою і нагадав, що Міністр інформполітики Юрій Стець пообіцяв узяти під особистий контроль резонансні справи щодо насильства проти журналістів, де досі не відбулося справедливе покарання винних.

Директор Бюро Представника ОБСЄ з питань свободи медіа (Відень) Фране Мароєвич зазначив, що тільки спільними зусиллями можна чогось добитися в цих питаннях.

«Ті, хто нападають на журналістів, не повинні думати, що вони можуть уникнути покарання. Дуже важливо, щоб кожен такий випадок, кожна така справа була ретельно розслідувана», – сказав він.

За словами представника ЮНЕСКО Маріуса Лукашюнаса, необхідно звернути увагу на солідарність між журналістами.

«Найголовніше у цій сфері – це журналістська спільнота, яка не дає цим питанням зникати з поля зору. Ми готові підтримувати Спілку, бо ви робите велику роботу», – сказав він.

Генерального секретар Міжнародної федерації журналістів (МФЖ) Олівер Мані-Кьорл сказав, що на випадки насильства до журналістів мають бути конкретні дії влади: «Я з нетерпінням чекаю, коли ці справи будуть вирішені».

Під час конференції було згадано справи перешкоджання роботі журналістів. Так, Вікторія Горбатко, директор міської телекомпанії «ТБ-Бердянськ»  нагадала про напади на журналістів у Бердянську влітку 2016 року та зазначила, що у справі досі ніяких зрушень. Згадувалися і випадки знищення автомобілів журналістів у Дніпропетровській області та інші.

Нагадаємо, сьогодні, 21 квітня, з’їзд НСЖУ одноголосно підтримав звернення до Президента України проводити засідання Ради з питань захисту прав журналістів (при Президентові) у відкритому режимі, аби влада і силовики гласно звітували про прогрес у справах по порушеннях прав журналістів.

Вчора, 20 квітня, під час ХІV з’їзду НСЖУ  директор Бюро представника ОБСЄ з питань свободи медіа (Відень) Фране Мароєвич закликав знайти винних у вбивстві журналістів Георгія Гонгадзе, вбитого у 2001 році, та Павла Шеремтеа, який загинув внаслідок вибуху автомобіля влітку 2016 року.

Фото: dpchas.com.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY