Редактор «Бердичева ділового», якого побили невідомі, називає напад актом залякування

Редактор «Бердичева ділового», якого побили невідомі, називає напад актом залякування

2 Квітня 2017
1748

Редактор «Бердичева ділового», якого побили невідомі, називає напад актом залякування

1748
Редактор інтернет-видання «Бердичів діловий» (Житомирська область) Валерій Шелепа пов’язує із професійною журналістською діяльністю напад на нього, який стався 23 березня. Солідарність із колегою висловлюють у місцевому осередку Національної спілки журналістів України (НСЖУ), і в обласній організації Спілки.
Редактор «Бердичева ділового», якого побили невідомі, називає напад актом залякування
Редактор «Бердичева ділового», якого побили невідомі, називає напад актом залякування

Про це повідомляє прес-служба НСЖУ.

23 березня Валерій Шелепа вийшов з під'їзду свого будинку до машини, щоб завезти дитину до школи. В руках він тримав шкільний ранець, дитина ж залишилася вдома. Невідомі молодики спортивної статури підійшли до Валерія Шелепи, спочатку щось запитали, а тоді накинулися з кулаками. Удари наносили переважно по голові. Коли журналіст впав, його продовжували бити ногами, цілячись саме в голову.

 У дворі зчинився галас, і нападники зникли з місця злочину. В результаті нападу журналіст отримав серйозні тілесні ушкодження, для надання потерпілому медичної допомоги довелося викликати швидку допомогу. Медики доправили потерпілого в лікарню, де він лікувався кілька днів.

«Я вже вийшов з лікарні. Трохи краще стало, але потрібно ще десь 10 днів лікуватися - пігулки і уколи», - сказав журналіст.

Своє побиття він пов'язує з професійною журналістською діяльністю, і називає це актом залякування, адже бандити явно знали хто він такий, де живе і який його ранковий графік.

«Це був своєрідний акт залякування пов'язаний тільки з журналістською діяльністю. Два роки тому мені підпалили авто. Бандитів не знайшли і цього разу теж не знайдуть», - сказав Валерій Шелепа.

Голова бердичівської міськрайонної організації НСЖУ Денис Заремський також вважає, що від поліції годі чекати результатів: «У нас великі сумніви, що поліція знайде винуватців інциденту. Кілька років тому Валерію Шелепі також погрожували, так досі нікого не покарано. Наразі у поліції розглядають три версії: хуліганство, напад пов'язаний із журналістською діяльністю, або ж через політичну діяльність потерпілого, який є місцевим депутатом».

Очільник бердичівської поліції від коментарів відмовляється.

«В поліції зайняли таку позицію, що нічого не розповідають. Днями вони зібрали прес-конференцію з цього приводу, а представників "Бердичева ділового" навіть не запросили. Тобто правоохоронці таким чином уникають відповідальності!», - сказав Денис Заремський.

З приводу побиття Валерія Шелепи правління обласної організації НСЖУ зробило заяву, в якій закликало правоохоронців об’єк­тивно розслідувати дану справу і належно покарати через суд тих, хто підняв руку на журналіста.

Нагадаємо, у березні в житомирській ветеранській організації напали на журналіста каналу «24» Олександра Крижанівського. Журналіст розповів, що у нього намагалися відібрати фотоаппарат. У прес-службі ГУНП у Житомирській області повідомили, що на місце події виїжджали поліцейські.

На фото – Валерій Шелепа після нападу

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1748
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду