detector.media
02.04.2017 13:03
Редактор «Бердичева ділового», якого побили невідомі, називає напад актом залякування
Редактор «Бердичева ділового», якого побили невідомі, називає напад актом залякування
Редактор інтернет-видання «Бердичів діловий» (Житомирська область) Валерій Шелепа пов’язує із професійною журналістською діяльністю напад на нього, який стався 23 березня. Солідарність із колегою висловлюють у місцевому осередку Національної спілки журналістів України (НСЖУ), і в обласній організації Спілки.

Про це повідомляє прес-служба НСЖУ.

23 березня Валерій Шелепа вийшов з під'їзду свого будинку до машини, щоб завезти дитину до школи. В руках він тримав шкільний ранець, дитина ж залишилася вдома. Невідомі молодики спортивної статури підійшли до Валерія Шелепи, спочатку щось запитали, а тоді накинулися з кулаками. Удари наносили переважно по голові. Коли журналіст впав, його продовжували бити ногами, цілячись саме в голову.

 У дворі зчинився галас, і нападники зникли з місця злочину. В результаті нападу журналіст отримав серйозні тілесні ушкодження, для надання потерпілому медичної допомоги довелося викликати швидку допомогу. Медики доправили потерпілого в лікарню, де він лікувався кілька днів.

«Я вже вийшов з лікарні. Трохи краще стало, але потрібно ще десь 10 днів лікуватися - пігулки і уколи», - сказав журналіст.

Своє побиття він пов'язує з професійною журналістською діяльністю, і називає це актом залякування, адже бандити явно знали хто він такий, де живе і який його ранковий графік.

«Це був своєрідний акт залякування пов'язаний тільки з журналістською діяльністю. Два роки тому мені підпалили авто. Бандитів не знайшли і цього разу теж не знайдуть», - сказав Валерій Шелепа.

Голова бердичівської міськрайонної організації НСЖУ Денис Заремський також вважає, що від поліції годі чекати результатів: «У нас великі сумніви, що поліція знайде винуватців інциденту. Кілька років тому Валерію Шелепі також погрожували, так досі нікого не покарано. Наразі у поліції розглядають три версії: хуліганство, напад пов'язаний із журналістською діяльністю, або ж через політичну діяльність потерпілого, який є місцевим депутатом».

Очільник бердичівської поліції від коментарів відмовляється.

«В поліції зайняли таку позицію, що нічого не розповідають. Днями вони зібрали прес-конференцію з цього приводу, а представників "Бердичева ділового" навіть не запросили. Тобто правоохоронці таким чином уникають відповідальності!», - сказав Денис Заремський.

З приводу побиття Валерія Шелепи правління обласної організації НСЖУ зробило заяву, в якій закликало правоохоронців об’єк­тивно розслідувати дану справу і належно покарати через суд тих, хто підняв руку на журналіста.

Нагадаємо, у березні в житомирській ветеранській організації напали на журналіста каналу «24» Олександра Крижанівського. Журналіст розповів, що у нього намагалися відібрати фотоаппарат. У прес-службі ГУНП у Житомирській області повідомили, що на місце події виїжджали поліцейські.

На фото – Валерій Шелепа після нападу

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY