Михайла Сороку переобрано головою Київської регіональної організації НСЖУ

Михайла Сороку переобрано головою Київської регіональної організації НСЖУ

30 Березня 2017
1856
30 Березня 2017
11:10

Михайла Сороку переобрано головою Київської регіональної організації НСЖУ

1856
Заслуженого журналіста України, головного редактора газети «Урядовий кур’єр», а нині – завідувача відділу інформагентства «Укрінформ», Михайла Сороку одноголосно переобрано на наступний п’ятирічний термін головою Київської регіональної організації НСЖУ.
Михайла Сороку переобрано головою Київської регіональної організації НСЖУ
Михайла Сороку переобрано головою Київської регіональної організації НСЖУ

Відповідне рішення було ухвалено делегатами 14-ї звітно-виборної конференції Київської Спілки, яка пройшла 29 березня, повідомляє прес-служба НСЖУ.

У затвердженій резолюції конференції найважливішими напрямками на наступний період визначено «згуртування журналістів Києва та області, допомогу колективам при роздержавленні газет та розвитку Суспільного мовлення, співпрацю з університетами та розвиток власного Інституту журналістської майстерності, дієву допомогу ветеранам київської журналістики…».

В.о.голови НСЖУ Сергій Томіленко під час конференції відзначив співпрацю активу Київської спілки та Національного правління організації, солідарне вирішення питань захисту журналістів.

«Сучасними спільними викликами для всіх можна визначити три наступні теми, - сказав пан Томіленко. – Це відстоювання справедливих тарифів та вимога до керівництва ПАТ "Укрпошта" побудови партнерських стосунків із газетярами. Це допомога і захист редакційних колективів газет при реформуванні. Це солідарність із колегами, які потрапили у біду, як зокрема, арештований у Москві наш колега Роман Сущенко».  

Як повідомляє НСЖУ, на конференції також обрали новий склад Правління Київської Спілки у кількості 21 журналіста, чотирьох представників до складу Національного правління НСЖУ (Михайло Сорока, Юрій Бондар, Олександр Харченко, Анатолій Яковець), 46 делегатів на черговий з’їзд Спілки, який проходитиме 20-21 квітня.

Також, за повідомлення прес-служби, конференція вирішила не висувати єдиного кандидата від Київської Спілки журналістів на посаду голови НСЖУ. «Первинними організаціями були висунуті на розгляд конференції три претенденти: Валерій Бебик, Віктор Чамара і Олександр Бухтатий. Але заслухавши їх програмні виступи, делегати запропонували кожному претенденту готуватися до висунення на посаду голови НСЖУ на з’їзді Спілки 20 квітня. Член правління НСЖУ Віктор Набруско, чию кандидатуру спробували висунути в ході обговорення, відмовився від намірів балотуватися на посаду керівника Спілки», – повідомила прес-служба НСЖУ.

Нагадаємо, вчора, 29 березня, делегате конференції підтримали заарештованого в Росії журналіста Романа Сущенка. Вони вимагають від Росії звільнення свого колеги.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1856
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду