ФСБ відмовилась долучати до справи Сущенка довідку Міноборони України

ФСБ відмовилась долучати до справи Сущенка довідку Міноборони України

20 Лютого 2017
1188

ФСБ відмовилась долучати до справи Сущенка довідку Міноборони України

1188
Слідче управління ФСБ Росії відмовилося долучати до справи українського журналіста Романа Сущенка довіку Головного управління розвідки Міністерства оборони України про те, що кореспондент не проходив там службу
ФСБ відмовилась долучати до справи Сущенка довідку Міноборони України
ФСБ відмовилась долучати до справи Сущенка довідку Міноборони України

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив адвокат журналіста Марк Фейгін.

«Слідче Управління ФСБ, яке веде справу українського журналіста Романа Сущенко, відмовилося долучати офіційну довідку ГУР МОУ про те, що Сущенко службу там не проходив. Це так справи ведуться в РФ. І адже суто процесуально намагаємося працювати. Все по КПК. Так що тільки міжнародний тиск і ходи. Решта ілюзії ...», – написав він.

Нагадаємо, Марк Фейгін за сприяння МЗС України, крім відповіді від ГУР Міноборони України, також отримав підтвердження про журналістську освіту Романа Сущенка від КНУ ім. Тараса Шевченка і виписку з його трудової книжки від «Укрінформу». Він подав клопотання про долучення цих документів до справи.

Раніше адвокат повідомив, що отримав довідку від Головного управління розвідки Міністерства оборони України, що його підзахисний не перебуває на службі відомства.

Як писав «Детектор медіа», власного кореспондента «Укрінформу» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що журналіста тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». 28 листопада Лефортовський суд Росії продовжив арешт Сущенка до 30 січня 2017 року (на два місяці).

25 січня Лефортовський районний суд Москви відмовився приймати лист від Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України (МОУ), в якому заявлено, що Сущенко не є співробітником управління та продовжив арешт незаконно затриманого в РФ журналіста Сущенка ще на три місяці, до 30 квітня 2017 року.

14 лютого Московський міський суд залишив без задоволення апеляційну скаргу адвоката Марка Фейгіна та залишив журналіста Романа Сущенка під вартою в СІЗО Москви.

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з рішенням Московського міського суду залишити без змін постанову Лєфортівського районного суду Москви про продовження до 30 квітня терміну тримання під вартою Романа Сущенка, незаконно затриманого в Росії за сфальсифікованими обвинуваченнями.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1188
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду