У Покровську прихильники мера побили журналістку – відкрито кримінальне провадження

У Покровську прихильники мера побили журналістку – відкрито кримінальне провадження

26 Січня 2017
1321

У Покровську прихильники мера побили журналістку – відкрито кримінальне провадження

1321
25 січня в контрольованому українською владою місті Покровську (Донецька область) мітингувальники під час проведення санкціонованого мітингу напали на журналістку сайту DDK Олену Соболенко, побили і розбили знімальну техніку.
У Покровську прихильники мера побили журналістку – відкрито кримінальне провадження
У Покровську прихильники мера побили журналістку – відкрито кримінальне провадження

Як повідомляється на сайті Головного управління Національної поліції  в Донецькій області, журналістка звернулась до Покровського відділу поліції із заявою, що під час санкціонованого мирного мітингу, який проходив біля будівлі Покровської міської ради на площі Шибанкова, деякі мітингувальники «перешкоджали її журналістській діяльності, штовхаючись та намагаючись вирвати з її рук апаратуру».

Слідчим відділом  Покровського відділу поліції розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності  журналістів) Кримінального кодексу України. 

«Наразі проводяться слідчі дії, спрямовані на всебічне, повне і неупереджене дослідження обставин правопорушення.  Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні взято на особистий контроль начальником Покровського відділу поліції», - йдеться у повідомленні поліції.

Водночас 24 канал повідомляє, що 25 січня в Покровську під час мітингу на підтримку мера міста Руслана Требушкіна прихильники мера побили журналістку сайту DDK Олену Соболенко.

24 канал повідомляє, що Олена Соболенко за редакційним завданням відвідала мітинг, який начебто організував мер на власну підтримку з залученням адмінресурсу.

Зі сцени мітингу провладна активістка Валентина Грицутіна висловила своє невдоволення матеріалами журналістки. Канал стверджує, що вона закликала присутніх напасти на Олену Соболенко через  матеріали, що розповідали про корупцію з боку мера. Після цього натовп агресивних мітингувальників накинувся на журналістку.

«Вони почали кричати і оточувати мене. Хтось схопив мене за капюшон, і ще кілька людей били мене по ногах і по обличчю. Поліція не відразу відреагувала, але потім все-таки підійшли поліцейські й дали мені можливість піти», -  розповіла журналістка.

Сайт DDK заявляє, що поліція стояла осторонь, поки мітингувальники били журналістку.

За фактом події Олена Соболенко написала заяву в поліцію.

Канал 24 повідомляє, що проти мера Руслана Требушкіна відкрито два кримінальні провадження за фактом розкрадання бюджетних коштів і перевищення службових повноважень. У грудні 2016 - січні 2017 року СБУ і обласна прокуратура проводили обшуки в Покровській міськраді і будинку мера. Однак Требушкін свою провину заперечує і заявляє, що правоохоронці «виконують замовлення його політичних опонентів».

Нагадаємо, радник міністра з питань відновлення мовлення в зоні АТО, народний депутат Олександр Бригинець заявляє, що відновити українське мовлення у населених пунктах поблизу лінії розмежування можна тільки після зведення телевежі у Покровську (Донецька область), на що поки не виділено державного фінансування.

На фото - під час мітингу

Фото: DDK 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1321
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду