«Укрінформ» повідомив, як можна надіслати листа Роману Сущенку в СІЗО «Лефортово»

«Укрінформ» повідомив, як можна надіслати листа Роману Сущенку в СІЗО «Лефортово»

3 Січня 2017
1332

«Укрінформ» повідомив, як можна надіслати листа Роману Сущенку в СІЗО «Лефортово»

1332
Власний кореспондент «Укрінформу» в Парижі Роман Сущенко, якого незаконно утримують у в'язниці «Лефортово» у Москві, привітав колег з Новим Роком та Різдвом Христовим.
«Укрінформ» повідомив, як можна надіслати листа Роману Сущенку в СІЗО «Лефортово»
«Укрінформ» повідомив, як можна надіслати листа Роману Сущенку в СІЗО «Лефортово»

Він надіслав на адресу «Укрінформу» вітальну листівку та листа.

«Нехай рік прийдешній принесе Україні мир і стабільність, упевненість і благополуччя у ваші домівки, хороші події і цікавих співрозмовників. Здоров'я вам усім. Дякую за підтримку», - написав Роман Сущенко у листівці, датованій 12.12.16.

У листі журналіст розповів про перебування у в'язниці, подякував колегам за підтримку та висловив сподівання на швидку зустріч.

«Дякую вам від щирого серця за вашу підтримку і особисту участь в силу своїх можливостей в моїй долі і за допомогу родині», - написав Сущенко.

За його словами, новини, звістки від колег, особисті листи «дуже надихають, додають сил і дозволяють фокусуватися не так на гратах і кайданах, а на сонці і блакитному небі, майбутньому країни і народу».

Роман Сущенко також розповів, що нині багато читає українську літературу, здебільшого класиків, твори яких лишилися у тюремні бібліотеці ще з радянських часів.

Підтримати Романа Сущенка в «Лефортово» та написати йому листа можна на адресу:

111116, Москва, Лефортовский вал, дом 5, ФКУ СИЗО N2 ФСИН России, Сущенко Роману Владимировичу (1969г.р.).

У листуванні з ним треба дотримуватись визначених інструкцій: листи мають бути російською мовою, їх текст - політично нейтральний, на конверті вказати рік народження і повне ПІБ в'язня. Крім того, бажано додати до листа чистий аркуш паперу і конверт.

Романові Сущенку та іншим українцям, ув'язненим у Росії та в Криму, можна написати в рамках Новорічного марафону.

Як писав «Детектор медіа», власного кореспондента «Укрінформу» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що журналіста тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». 28 листопада Лефортовський суд Росії продовжив арешт Сущенка до 30 січня 2017 року (на два місяці).

15 грудня Московський міський суд відхилив скаргу на арешт журналіста агентства «Укрінформ» Романа Сущенка, за допомогою якої захист намагався змінити запобіжний захід на домашній арешт. Суд залишив у силі рішення Лефортівського районного суду Москви від 28 листопада 2016 року про продовження утримання українця під вартою до 30 січня 2017 року.

Міністерство закордонних справ України (МЗС) висловило рішучий протест у зв’язку з рішенням російського суду продовжувати тримати під вартою українського журналіста Романа Сущенка.

27 грудня стало відомо, що журналіста Романа Сущенка перевели до іншої камери.

На фото - Роман Сущенко

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1332
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду