Правоохоронця, який побив журналіста у Черкасах, можуть ув’язнити на 3 роки

Правоохоронця, який побив журналіста у Черкасах, можуть ув’язнити на 3 роки

8 Грудня 2016
1365

Правоохоронця, який побив журналіста у Черкасах, можуть ув’язнити на 3 роки

1365
Прокуратура Черкаської області просить 3 роки обмеження волі правоохоронцю Петру Паливоді, обвинуваченому у побитті журналіста газети «Вечірні Черкаси» Ігоря Єфімова під час проведення акцій протесту у Черкасах 20 лютого 2014 року. Таке покарання сторона обвинувачення попросила 7 грудня на засіданні у Соснівському суді Черкас.
Правоохоронця, який побив журналіста у Черкасах, можуть ув’язнити на 3 роки
Правоохоронця, який побив журналіста у Черкасах, можуть ув’язнити на 3 роки

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

Як зазначено, на момент побиття журналіста Паливода стажувався на посаді заступника командира батальйону.

«Обвинувачений заявляє, що він особисто не бив журналіста та мітингувальників, і відповідних наказів не давав. За його словами, він не бачив, хто наносив удари журналісту. При цьому на місці події – на черкаській дамбі, в той час були присутні керівники батальйону, які віддавали накази бійцям виходити із машин та шикуватись», – пише ІМІ.

Журналіст Єфімов погодився з більшістю свідчень обвинуваченого, крім одного – за словами журналіста його били саме ті правоохоронці, які були разом з Петром Паливодою в автобусі. До того ж, додав журналіст, били ті, хто так само як Паливода, виходив із автобуса одним із перших.

Також Єфімов наголосив, що удари йому наносила інша людина, про що сам потерпілий заявляв під час слідства.

«Людина, яка мене била, мала відкритий шолом. Той чоловік, скоріш за все, у звичайному житті носить окуляри, хоча тоді він був без окулярів. Адже люди, які користуються окулярами, злегка примружуються. Я здивований, чому саме ця людина на лаві підсудних, але я не слідчий, і не прокурор, яким видніше», - зазначив він.

Зрештою, під час дебатів сторона обвинувачення попросила у суду покарання для обвинуваченого у вигляді трьох років обмеження волі. Натомість захисник обвинуваченого впевнений, що складу злочину у діях його підзахисного немає, а повідомлення про підозру є хибним.

20 лютого 2014 року у Черкасах під час штурму «Беркутом» черкащан на блок-пості біля дамби фотографу газети «Вечірні Черкаси» Ігорю Єфімову беркутівці побили та розбили голову. Журналіст був у жилеті «Преса», із бейджем і фотокамерою. Того дня на дамбі він виконував редакційне завдання, а силовики перешкоджали йому у цьому.

5 лютого 2015 року прокуратура Черкаської області направила до суду обвинувальний акт стосовно одного із керівників батальйону патрульної служби за службову недбалість під час проведення акцій протесту у Черкасах 20 лютого 2014 року, внаслідок чого міліціонери побили журналіста Ігоря Єфімова.

Зазначимо, з початку 2016 року правоохоронці скерували до суду 15 кримінальних проваджень за 21 епізодом злочинів, скоєних відносно журналістів.

На фото - Ігор Єфімов, якому розбили голову.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1365
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду