ФСБ заборонила передати в камеру Сущенку молитовник від священника УПЦ КП

ФСБ заборонила передати в камеру Сущенку молитовник від священника УПЦ КП

8 Грудня 2016
1820

ФСБ заборонила передати в камеру Сущенку молитовник від священника УПЦ КП

1820
Українському журналістові Роману Сущенку, якого незаконно утримують у Росії, не дозволили передати в камеру молитовник від Патріарха УПЦ КП Філарета та ікону. Прийшла офіційна відмова від ФСБ.
ФСБ заборонила передати в камеру Сущенку молитовник від священника УПЦ КП
ФСБ заборонила передати в камеру Сущенку молитовник від священника УПЦ КП

Про це повідомляє «Укрінформ» та посилається на адвоката журналіста Марка Фейгіна.

«Молитовник від патріарха Філарета та ікону Роману в камеру не віддали. Також хочу повідомити, що представників УПЦ КП до Романа Сущенка не пустили. Прийшла письмова відмова із СУ ФСБ РФ. Слідчий сказав: Бог єдиний, мовляв, задовольняйтеся напученням представників РПЦ, які працюють з Лефортовською в'язницею», - зазначив він.

Крім того, Фейгін написав у Twitter про те, що «в п'ятницю, після великої, більш як тритижневої перерви відновлюються слідчі дії з Романом Сущенком у Лефортово».

Нагадаємо, нещодавно священик Української православної церкви Київського патріархату у Підмосков'ї Святослав Скороход заніс у СІЗО для Романа Сущенка молитовник та продукти.

Як відомо, митрополит Адріан (Богородська єпархія УПЦ КП) подав звернення до ФСБ і СІЗО «Лефортово» на відвідування священиком Романа Сущенка, який незаконно утримується в СІЗО №2 у Москві. Однак у цьому було відмовлено.

Нагадаємо, власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що журналіста тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві».

Адвокат журналіста Марк Фейгін звертатиметься зі скаргою до Європейського суду. Він вважає, що повернути журналіста до України можна лише завдяки обміну.

27 жовтня, Московський суд відхилив апеляцію на арешт журналіста Романа Сущенка та залишив його за гратами. 

28 листопада Лефортовський суд Росії продовжив арешт Сущенка до 30 січня 2017 року (на два місяці).

2 грудня стало відомо, що Кремль відмовив у відвідуванні представником ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович арештованого у Москві журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка, аргументуючи це відсутністю відповідних повноважень з боку ОБСЄ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1820
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду