Андрій Куликов став головою Комісії з журналістської етики

Андрій Куликов став головою Комісії з журналістської етики

2 Грудня 2016
9940

Андрій Куликов став головою Комісії з журналістської етики

9940
Сьогодні, 2 грудня, на засіданні загальних зборів ВГО «Комісії з журналістської етики» головою правління обрано Олексія Погорелова. Делегати оновили склад Комісії з журналістської етики, головою якої став журналіст Андрій Куликов.
Андрій Куликов став головою Комісії з журналістської етики
Андрій Куликов став головою Комісії з журналістської етики

Загальні збори Всеукраїнської громадської організації "Комісія з журналістської етики" оновили склад ВГО: вивели тих, хто помер (шестеро) і тих, хто не підтвердив членство (ще шестеро), та ввели нових членів. Обрано новий склад правління ВГО "КЖЕ", головою якого  став Олексій Погорєлов. До правління обрали: Сергія Гузя (заступник), Сергія Томіленка, Валерія Іванова, Світлану Кабачинську і Олексія Погорєлова.

Загальні збори також внесли зміни до статуту ВГО "КЖЕ", прийняли "Положення про Комісію з журналістської етики", яка є самостійним інститутом громадянського суспільства, що формується та забезпечується ВГО "КЖЕ" в рамках внутрішньої структури ВГО. Комісія не є окремою юридичною особою. Учасники загальних зборів обрали новий склад Комісії з журналістської етики.

До оновленого складу Комісії увійшли: Андрій Куликов, Валерій Іванов, Оксана Романюк, Тетяна Печончик, Сергій Томіленко, Ігор Балинський (Львів), Юрій Бідзіля (Ужгород), Тетяна Лебедєва, Олексій Погорєлов, Сергій Гузь, Зураб Аласанія, Роман Якель (Тернопіль), Світлана Остапа, Валерій Калниш.

Андрій Куликов змінив на посаді голови Комісії з журналістської етики Володимира Мостового, який очолював і ВГО "КЖЕ", і Комісію 15 років.

До ревізійної комісії увійшли: Зоя Шарікова (голова), Михайло Батіг, Василь Бедзір.

Нагадаємо, Комісію з журналістської етики було створено 16 вересня 2001 року – у річницю зникнення Георгія Гонгадзе – під час установчих зборів журналістської ініціативи «Журналісти — за чисті вибори». Згодом звернення ініціативи стало основою Етичного кодексу українського журналіста. Збори засновників відбулися в квітні 2002-го, а статут було зареєстровано лише 5 березня 2003 року. На базі ВГО КЖЕ було створено  Комісію з журналістської етики, яка розглядала скарги на порушення журналістами Кодексу журналістської етики. Оновлення членів Комісії з журналістської етики відбувалося на так званих з’їздах підписантів кодексу. Загальні ж збори членів ВГО КЖЕ жодного разу з 2002 року не проходили.

Як повідомив Володимир Мостовий, 2016 року ВГО «КЖЕ» пережила важкі часи. Сталася низка подій, які поставили під сумнів легітимність комісії, діяльність відокремленого органу була заблокована на кілька місяців. Це призвело до ще більш катастрофічної ситуації з фінансуванням, яке практично всі 15 років залежало від грантів.

Зазначимо, останнього разу засідання загальних зборів ВГО «Комісії з журналістської етики» було у 2002 році.

Фото: Світлани Остапи

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9940
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Петренко
2672 дн. тому
Кажете, Іванов, Погорєлов, Куліков і Шарікова? Ну-ну...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду