Журналіст «СтопКору» Садиков заявляє про тиск з боку правоохоронців після серії розслідувань

Журналіст «СтопКору» Садиков заявляє про тиск з боку правоохоронців після серії розслідувань

23 Листопада 2016
1186
23 Листопада 2016
10:10

Журналіст «СтопКору» Садиков заявляє про тиск з боку правоохоронців після серії розслідувань

1186
Проти журналіста «СтопКору» у Марганці Володимира Садикова після участі у мирній акції протесту під будинком місцевого депутата Олександра Бондаренка відкрили кримінальне провадження
Журналіст «СтопКору» Садиков заявляє про тиск з боку правоохоронців після серії розслідувань
Журналіст «СтопКору» Садиков заявляє про тиск з боку правоохоронців після серії розслідувань

Про це повідомляється на сайті «СтопКору».

Зокрема, як зазначено, проти журналіста відкрили кримінальне провадження за ст. 182 ч.1 «Порушення недоторканності приватного життя 1. Незаконне збирання, зберігання, використання, знищення, поширення конфіденційної інформації про особу або незаконна зміна такої інформації, крім випадків, передбачених іншими статтями цього Кодексу». Про це журналіст дізнався від правоохоронців у центральному відділі Марганецької поліції.

Як розповів пан Садиков, акція журналістів під будинком депутата, яка проводилася 13 жовтня, була мирною і спрямована проти незаконних дій проти журналістів. Окрім того, за словами журналіста під час заходу за викликом Бондаренка на місце приїздили поліцейські, які не зафіксували жодних порушень.

Попри це 17 листопада Садикову зателефонував з відділку поліції Василь Плавшуда і попросив приїхати для дачі показів щодо акції.

«По закінченню спілкування я попросив видати повістку, на підставі чого мене допитували. На що мені написали на шматку папірця ЖЕО №5900. А стосовно офіційних документів направили у канцелярію із офіційним запитом», - розповів Садиков.

Наступного дня журналісту знову подзвонив Плавшуда і «наполегливо рекомендував зустрітись протягом дня для дачі показів».

«Із собою правоохоронець сказав узяти посвідчення журналіста, нібито, щоб зняти копію. Мої друзі порекомендували мені самостійно зробити копію, щоб оригінал документа не вилучили для якихось експертиз. У призначений день зустрічі Плавшуда відмовився мене прийняти через зайнятість. Уся ця ситуація скидається на тиск та залякування з боку правоохоронців для того, щоб я припинив свою журналістську діяльність у Марганці», – повідомив журналіст.

Як зазначено на сайті, депутат Марганецької міської ради Олександр Бондаренко та його брат Віталій були героями розслідувань журналістів «СтопКору».

Зокрема, як писав «Детектор медіа», під час зйомок сюжету у місті Марганці на знімальну групу проекту «Стоп корупція» накинувся Віталій Бондаренко – брат місцевого депутата Олександра Бондаренка та розбив камеру. Тоді журналісти викликали на місце події правоохоронців та написали заяву про злочин. Пізніше за фактом перешкоджання професійній діяльності журналіста правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 КК.

Крім цього у вересні депутат Бондаренко також натякав на фізичну розправу журналістові Садикову та його родині. Бондаренко звинуватив журналіста у написанні статей про сміття у місті, запевняючи Садикова, що жодного відношення до цього не має.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1186
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду