СБУ звільнила викраденого за замовленням російських спецслужб блогера Іллю Богданова

СБУ звільнила викраденого за замовленням російських спецслужб блогера Іллю Богданова

18 Листопада 2016
1342
18 Листопада 2016
16:00

СБУ звільнила викраденого за замовленням російських спецслужб блогера Іллю Богданова

1342
Служба безпеки України, Генеральна прокуратура та Національна поліція викрили злочин російських спецслужб – викрадення блогера, колишнього співробітника ФСБ Іллі Богданова.
СБУ звільнила викраденого за замовленням російських спецслужб блогера Іллю Богданова
СБУ звільнила викраденого за замовленням російських спецслужб блогера Іллю Богданова

Про це на спільному брифінгу з Генеральним прокурором Юрієм Луценком повідомив голова СБУ Василь Грицак, йдеться на сайті СБУ.

«Завдяки оперативній грі українські правоохоронці задокументували ганебні методи Головного управління Генштабу ЗС РФ та ФСБ РФ, які замовили, організували та оплатили викрадення українського громадянина на українській території», – наголосив він.

Зокрема, СБУ отримала інформацію про те, що на Харківщині планується переправити через українсько-російський кордон викраденого раніше блогера Богданова. На кордоні з Росією оперативники спецслужби спільно з бійцями «Альфи» затримали двох зловмисників – громадян України – при спробі переправлення Іллі Богданова до РФ.

За повідомленням СБУ, замовники викрадення – Головне управління Генштабу ЗС РФ та ФСБ Росії, а організатор – завербований два роки тому підприємець, колишній депутат Харківської обласної ради.

«Служба безпеки України зібрала всю необхідну доказову базу підготовки та вчинення викрадення, у тому числі й записи перемовин усіх учасників злочину – від замовників до виконавців», – зауважив Грицак.

Він також додав, що у розпорядженні правоохоронців є платіжні доручення, що підтверджують переказ грошей з території Росії – оплата організатору за викрадення людини.

Голова СБУ нагадав, що це вже не перший замах на життя Богданова.

«У лютому минулого року співробітники СБУ затримали кілера, який мав застрелити Богданова зі снайперської гвинтівки. У жовтні минулого року кілер, завербований ФСБ та вже покійним терористом Жиліним, отримав 8,5 років позбавлення волі», – повідомляє СБУ.

В СБУ також зазначили, що спроба викрадення та вбивства Іллі Богданова відбулася напередодні презентації його книги про методи роботи російських спецслужб.

Нагадаємо, 30 вересня у Москві співробітники ФСБ затримали  власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві».

Адвокат журналіста Марк Фейгін звертатиметься зі скаргою до Європейського суду. Він вважає, що повернути журналіста до України можна лише завдяки обміну.

27 жовтня, Московський суд відхилив апеляцію на арешт журналіста Романа Сущенка та залишив його за гратами.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1342
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду