Охорона «Нового Інспектора Фреймут. Міста» не перешкоджала полтавським ЗМІ – Ольга Фреймут

Охорона «Нового Інспектора Фреймут. Міста» не перешкоджала полтавським ЗМІ – Ольга Фреймут

5 Жовтня 2016
3067

Охорона «Нового Інспектора Фреймут. Міста» не перешкоджала полтавським ЗМІ – Ольга Фреймут

3067
Охорона програми «Новий Інспектор Фреймут. Міста» не перешкоджала зйомкам полтавських ЗМІ. Про це заявила телеведуча Ольга Фреймут, коментуючи повідомлення Інституту масової інформації (ІМІ) про те, що 1 жовтня в Полтаві під час зйомок програми «Новий Інспектор Фреймут. Міста» охоронець Ольги Фреймут перешкоджав роботі журналістів видання «Коло» та «Громадське Тб. Полтава»
Охорона «Нового Інспектора Фреймут. Міста» не перешкоджала полтавським ЗМІ – Ольга Фреймут
Охорона «Нового Інспектора Фреймут. Міста» не перешкоджала полтавським ЗМІ – Ольга Фреймут

«Програма "Новий Інспектор Фреймут. Міста" розбурхує секрети місцевої влади. Після того, як ми їдемо з міста, прислужники влади починають обливати мене і команду брудом. Втім, більшість регіональних ЗМІ діють професійно та об'єктивно. І ми вдячні колегам за співпрацю, бо після інспекцій продемонстроване залишається на пильнуванні місцевої преси.

Так, у нас є охорона. Робота небезпечна, тому є необхідність оберігати і мене, і членів нашої команди. У Полтаві вона діяла тактовно. Нелогічно перешкоджати зйомкам місцевим ЗМІ, після того, як самі запросили журналістів на центральну площу. Всі, хто мають якісь відеодокази зворотнього, нехай покажуть, а не даремно наговорюють і несправедливо кривдять мого колегу, у професіоналізмі якого я впевнена», - заявила Ольга Фреймут.

Нагадаємо, як повідомив ІМІ, 1 жовтня у Полтаві під час зйомок програми «Новий Інспектор Фреймут. Міста», яка виходить на телеканалі «1+1», охоронець ведучої Ольги Фреймут перешкоджав роботі журналістів видання «Коло» та «Громадське Тб. Полтава». Зокрема, журналісти поскаржилися на те, що охоронець забороняв їм знімати пані Фреймут зблизька.

Прем’єра програми «Новий інспектор Фреймут. Міста» на каналі «1+1» відбудеться восени цього року. «1+1 продакшн» почав виробляти проект «Інспектор Фреймут» у 2014 році. З тих пір в ефір вийшли три сезони програми. Від моменту виходу «Інспектора Фреймут» з «1+1» судився Новий канал, який вважає, що «Інспектор Фреймут» є крадіжкою власного формату Нового каналу «Ревізор».

Під час презентації проекту на запитання «Детектора медіа» щодо того, що 17 лютого 2016 року Верховний Суд заборонив «1+1» створювати і показувати програму «Інспектор Фреймут», керівник проекту Ксенія Чорна наголосила, що «Новий інспектор Фреймут. Міста» – це оновлений «Інспектор Фреймут».

Нагадаємо, що 11 квітня 2016 року Господарський суд міста Києва переглянув за заявою групи «1+1 медіа» справу «“Ревізор” проти “Інспектора Фреймут”» та залишив у силі своє рішення від 21 січня 2015 року (це рішення було до того підтверджено Вищим господарським судом і Верховним Судом): частково задовольнити позов Нового каналу і зобов'язати телеканал «1+1» і компанію «1+1 продакшн» не створювати будь-яких аналогічних програмі «Ревізор» творів, у тому числі проекту «Інспектор Фреймут», заборонив випускати «Інспектор Фреймут», а також зобов'язав «1+1 продакшн» і канал «1+1» виплатити Новому каналу компенсацію в розмірі понад 1,2 млн грн.

27 липня «1+1» знову звернувся до Господарського суду міста Києва із заявою про перегляд рішення за нововиявленими обставинами, але 1 серпня суд спочатку відмовив каналу, а потім призначив розгляд справи. 30 серпня Господарський суд міста Києва скасував своє ж рішення від 21 січня 2015 року, відмовив у задоволенні позову Нового каналу до «1+1» та «1+1 продакшн» про порушення майнових авторських прав та стягнення компенсації та постановив стягнути з Нового каналу на користь «1+1» трохи більше 32 тис. грн. судового збору.

22 вересня Новий канал подав заяву до Київського апеляційного господарського суду. Засідання суду відбулося 5 жовтня, але рішення ухвалено не було: суд оголосив перерву і призначив наступне засідання у справі на 10 жовтня.

Фото - ivona.bigmir.net

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3067
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду