У Полтаві охоронець телеведучої Ольги Фреймут перешкоджав місцевим журналісткам

У Полтаві охоронець телеведучої Ольги Фреймут перешкоджав місцевим журналісткам

3 Жовтня 2016
2153

У Полтаві охоронець телеведучої Ольги Фреймут перешкоджав місцевим журналісткам

2153
1 жовтня у Полтаві під час зйомок програми «Новий Інспектор Фреймут. Міста», яка виходить на телеканалі «1+1», охоронець ведучої Ольги Фреймут перешкоджав роботі журналістів видання «Коло» та «Громадське Тб.Полтава»
У Полтаві охоронець телеведучої Ольги Фреймут перешкоджав місцевим журналісткам
У Полтаві охоронець телеведучої Ольги Фреймут перешкоджав місцевим журналісткам

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ)

Охоронець забороняв журналістам знімати пані Фреймут зблизька.

«Зокрема, чоловік намагався випровадити мене і колегу з Громадського ТБ.Полтава Ксенію Малик від імпровізованої на Театральній площі сцени, на якій виступала Ольга Фреймут, – розповіла журналістка “Кола” Надія Труш. – Мені і колезі він намагався заборонити знімати телеведучу зблизька, наскільки це було можливо. Навіть не запитав нічого, не попросив, не пояснив, колегу навіть штовхнув трішки. Вимагав, аби ми відійшли від сцени. До слова, так звана імпровізована сцена була огороджена стрічкою, ми зайшли за неї, але до сцени близько не наближалися, з місця, де ми знімали і фотографували, до Ольги була відстань кілька метрів. Під час суперечки із чоловіком, який не представився, але можна було зробити висновок, що це охоронець, на підмогу йому прибігли дві Ольгині помічниці з її команди».

Як пише ІМІ, журналістам заявили, що вони мали попросити дозволу на зйомку Ольги Фреймут заздалегідь.

 «Ми з колегою відмовилися телефонувати і відходити, залишилися працювати на тому місці, де нам було зручно, адже площа була людною. Охоронець затуляв мені камеру своєю спиною, ми кілька хвилин сперечалися за місце, мовляв, він теж на цьому місці працює, а я заважаю йому працювати. Уже під кінець Оліного виступу на сцені сказав мені “бачите, я уже вам не заважаю”, на що я відповіла, мовляв, рада цьому, “але ви хам”. Прикро, що у команді, яка показуєте на екрані картинки, як перешкоджають їм, є люди, які перешкоджають таким журналістам, як самі», - розповіла пані Труш.

Прем’єра програми «Новий інспектор Фреймут. Міста» на каналі «1+1» відбудеться восени цього року.  Нагадаємо, «1+1 Продакшн» почав виробляти проект «Інспектор Фреймут» у 2014 році. З тих пір в ефір вийшли три сезони програми. Від моменту виходу «Інспектора Фреймут» з «1+1» судився Новий канал, який вважає, що «Інспектор Фреймут» є крадіжкою власного формату Нового каналу «Ревізор».

На запитання «Детектора медіа» щодо подальшої долі проекту «Інспектор Фреймут», який судом заборонено «1+1» створювати і показувати, пані Чорна наголосила, що «Новий інспектор Фреймут. Міста» – це оновлений «Інспектор Фреймут».

Нагадаємо, що 11 квітня Господарський суд міста Києва переглянув за заявою групи «1+1 медіа» справу «“Ревізор” проти “Інспектора Фреймут”» та залишив у силі своє рішення від 21 січня 2015 року (це рішення було до того підтверджено Вищим господарським судом і Верховним Судом): частково задовольнити позов Нового каналу і зобов'язати телеканал «1+1» і компанію «1+1 продакшн» не створювати будь-яких аналогічних програмі «Ревізор» творів, у тому числі проекту «Інспектор Фреймут», заборонив випускати «Інспектор Фреймут», а також зобов'язав «1+1 продакшн» і канал «1+1» виплатити Новому каналу компенсацію в розмірі понад 1,2 млн грн.

27 липня «1+1» знову звернувся до Господарського суду міста Києва із заявою про перегляд рішення за ново виявленими обставинами, але 1 серпня судвідмовив каналу.

Фото: Надії Труш

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2153
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду