detector.media
05.10.2016 12:13
Київська організація НСЖУ вважає затримання Романа Сущенка провокацією російської влади
Київська організація НСЖУ вважає затримання Романа Сущенка провокацією російської влади
Київська регіональна організація Національної спілки журналістів України (НСЖУ) оприлюднила заяву, у якій висловила своє обурення затриманням члена НСЖУ, спец кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка, вважаючи це грубою провокацією російської влади проти України.

Про це йдеться на сайті НСЖУ.

«Наш колега Роман Сущенко 15 років працює в українському інформаційному агентстві і шість років з них – власним кореспондентом у Франції. Він відзначається сумлінністю, високим професіоналізмом, відповідальним ставленням до своїх журналістських обов’язків, про що, неспростовно, свідчать всі опубліковані матеріали. Звинувачення його у шпигунстві абсурдні», – ідеться в заяві.

За інформацією Київської регіональної організації НСЖУ, Роман Сущенко 15 років перебуває в  організації, його донька також є членом НСЖУ вже 5 років. Юлія  працює, як і батько, в «Укрінформі».

«Я працював із ним разом в агентстві «Укрінформ» десь із 2002 до 2009 року. Тоді я займався політичною й економічною тематикою, а Рома – міжнародною. Він добре володів англійською і французькою мовами, пізніше – поїхав як власний кореспондент у Францію. Те, що його звинуватили в шпигунстві – це повна нісенітниця! Він багато років займався журналістикою»,  – розповідає заступник директора інформаційної агенції «Українські новини» Олександр Хорольський.  

Нагадаємо,  «Открытая Россия» повідомила, що члени Громадської спостережної комісії (ГСК) Москви (Росія) виявили в СІЗО «Лефортово» журналіста агенції «Укрінформ» Романа Сущенка, якого Лефортівський суд Москви заарештував по звинуваченню в «шпигунстві» (стаття 276 КК).

Роман Сущенко заявив правозахисникам, що під час затримання у Москві на нього чинили психологічний тиск, слідчий не дозволив йому зателефонувати додому і повідомити дружині про свій арешт.

Слідство ФСБ надало йому державного адвоката. Роман Сущенко попросив правозахисників зв'язатися з консулом України в Москві. Український консул уже підтвердив їм інформацію про арешт цього журналіста в Росії.

Роман Сущенко працюває спеціальним кореспондентом «Укрінформу» в Парижі. 

Міністерство інформаційної політики України зробило заяву щодо затримання у Москві журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка.

Українське національне агентство «Укрінформ» поширило заяву щодо затримання у Москві власного кореспондента агентства у Франції Романа Сущенка.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY