Лещенко каже, що в мережі оприлюднена неповна його декларація

Лещенко каже, що в мережі оприлюднена неповна його декларація

8 Вересня 2016
1346

Лещенко каже, що в мережі оприлюднена неповна його декларація

1346
Депутат від БПП Сергій Лещенко заявив, що податкова декларація, яка днями була оприлюднена у медіа, є лише частиною документа
Лещенко каже, що в мережі оприлюднена неповна його декларація
Лещенко каже, що в мережі оприлюднена неповна його декларація

Про це пише «Українська правда» та зазначає, що таке заявив пан Лещенко 8 вересня у кулуарах Верховної Ради перед засіданням парламенту. Він знову запевняв журналістів, що придбав квартиру абсолютно прозоро й оформив на своє ім’я.

 «У нас корупціонери ховаються за офшорними компаніями, підставними особами і займаються розкраданням бюджетних коштів. І в даному випадку йдеться про абсолютно протилежну ситуацію, на 180 градусів», – сказав він.

 Він заявив, що у зв’язку зі скандалом довкола купівлі ним квартири, у мережі опублікували неправдиву його податкову декларацію.

 «Тому що там відсутня інформація про доходи за кордоном, а також доходи фізичної особи-підприємця – суб’єкта підприємницької діяльності, те, що проходить по інших відомостях у податковій. Звичайно, ця інформація неповна. Зроблено це свідомо», – сказав депутат.

 «Ну, і взагалі це маніпуляція на рівні того, що "ми просумуємо всі гроші за 15 років" – тільки курс долара забули при цьому поміняти. В одні роки курс був 1 доларі = 2 гривні, а зараз 1 долар = 26 гривень. Тому, відповідно, зовсім інші цифри виходять, якщо ті доходи, які є, конвертувати з гривні в долар», – заявив Лещенко.

Він розповів, що коли був співвласником «Української правди», то мав «доходи від підприємницької діяльності, які вимірювалися в 150 тисяч доларів на рік».

 «У Податковій ці дані є, але свідомо ці дані не були використані для того, щоб зробити чергову інформаційну бульбашку», – додав він.

 Як писав «Детектор медіа», 6 вересня, в соціальних мережах обговорювалася купівля депутатом від БПП Сергієм Лещенком і його дівчиною Анастасією Топольською квартири в центрі Києва. Активіст Андрій Дзіндзя виклав в Facebook документи, які свідчать про те, що Лещенко купив квартиру вартістю близько 7 мільйонів. Пізніше на придбання колишнього журналіста також відреагувала і Мирослава Гонгадзе.

Згодом у себе на сторінці у Facebook Сергій Лещенко опублікував заяву, в якій просить НАЗК та НАБУ зробити відповідну перевірку придбаного ним житла.

Голова Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Назар Холодницький відреагував на заяву депутата та доручив очолюваному ним відомству перевірити на наявність корупційної складової житло депутата від БПП Сергія Лещенка.

7 вересня у Facebook НАБУ повідомило, що «питання моніторингу способу життя осіб, уповноважених на виконання функцій держави, відноситься радше до компетенції Агентства із запобігання корупції, аніж Антикорупційного бюро» та зазначило, що, враховуючи звернення голови НАБУ та самого Лещенка, перевірка буде проведена.

«НАБУ проаналізує і дасть відповідну оцінку нещодавній операції з придбання паном Лещенком у власність нерухомості. Про результати перевірки буде повідомлено додатково», –  зазначено в заяві відомства.

На фото - Сергій Лещенко

Фото: www.rbc.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1346
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду