Дуня Міятович закликає ретельно розслідувати смерть Олександра Щетиніна

Дуня Міятович закликає ретельно розслідувати смерть Олександра Щетиніна

30 Серпня 2016
962

Дуня Міятович закликає ретельно розслідувати смерть Олександра Щетиніна

962
Представниця ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович закликала українську владу провести ретельне розслідування за фактом смерті журналіста Олександра Щетиніна.
Дуня Міятович закликає ретельно розслідувати смерть Олександра Щетиніна
Дуня Міятович закликає ретельно розслідувати смерть Олександра Щетиніна

Відповідну заяву оприлюднив офіс представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ 29 серпня.

28 серпня Олександр Щетинін, журналіст і засновник інтернет-видання та інформаційного агентства «Новий регіон», був знайдений мертвим у своїй квартирі в Києві з вогнепальним пораненням.

«Обставини цієї трагедії повинні бути оперативно і ретельно розслідувані, - наголошує пані Міятович. - Його смерть є втратою для медіаспільноти, і я приношу щирі співчуття родині Щетиніна, його друзям і колегам».

Представниця ОБСЄ повторила свій заклик до влади з проханням поліпшити крихку ситуацію з безпекою журналістів і повно й ефективно вирішити питання безкарності.

Нагадаємо, у ніч на 28 серпня у Києві у своїй квартирі на Подолі знайдений мертвим журналіст, засновник російського інформаційного агентства «Новый регион» , член НСЖУ Олександр Щетинін. За інформацією столичної поліції, повідомлення про інцидент надійшло до Подільського управління поліції близько опівночі у ніч на 28 серпня.

Коли на місце події прибула слідчо-оперативна група, на балконі виявили чоловіка із вогнепальним пораненням голови. За попередніми висновками судмедексперта, смерть наступила у період із 20-ї до 21.30.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 ( «Умисне вбивство») КК України із додатковою правовою кваліфікацією «Самогубство».

Столична поліція розглядає самогубство чи вбивство через професійну діяльність як основні версії смерті журналіста Олександра Щетиніна, заявив начальник ГУ Нацполіціі Києва Андрій Крищенко.

Водночас директор Департаменту комунікацій в МВС України Артем Шевченко заявив, що у слідства поки немає даних щодо насильницького характеру злочину.

29 серпня редактор видання «Новый регион – Киев» Ольга Мещерякова опублікувала на своїй сторінці у Facebook цитати з прощального листа Олександра Щетиніна.

На початку лютого 2014 року головний редактор РІА «Новый регион» Олександр Щетинін заявив про своє звільнення з усіх займаних посад у російській редакції через «ситуацію, що склалася на Україні, і тиск, що посилюється з боку влади РФ».

Згодом у редакції «Нового региона» відбувся розкол - російська та українська редакції розділилися. З 18 травня «Новый регион - Россия» працює за новим доменним іменем urfo.org.

Згодом Олександр Щетинін заявив, що вирішив відмовитися від російського громадянства.

На фото - Дуня Міятович

Фото - сайт ОБСЄ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
962
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду