Блогера Іванова, який критикував «Українську правду»,  допитали в МВС щодо вбивства Шеремета

Блогера Іванова, який критикував «Українську правду», допитали в МВС щодо вбивства Шеремета

18 Серпня 2016
2342

Блогера Іванова, який критикував «Українську правду», допитали в МВС щодо вбивства Шеремета

2342
Українських блогерів Сергія Іванова і Романа Доніка викликали в правоохоронні органи для дачі показань свідків у справі вбивства журналіста Павла Шеремета
Блогера Іванова, який критикував «Українську правду»,  допитали в МВС щодо вбивства Шеремета
Блогера Іванова, який критикував «Українську правду»,  допитали в МВС щодо вбивства Шеремета

Про це повідомляє «Страна.UA».

«Поїхав на допит у справі про вбивство Шеремета. Не розумію, з якою метою мене потрібно допитувати, оскільки весь тиждень до трагедії, включаючи її день, я був на Кіпрі, але прекрасно знаю, яким чином моє прізвище виявилося у списку свідків», – цитує Facebook Іванова видання.

Як зазначається на сайті, після вбивства Павла Шеремета, його цивільна дружина, власниця інтернет-видання «Українська правда» Олена Притула написала на своїй сторінці в Facebook, що напередодні трагедії говорила з Павлом про блогера Сергія Іванова.

«В останній наш вечір ми навертали круги з Пашею, збираючи заповітні 10 тисяч кроків. Перед цим він прочитав пост Сергія Іванова, який написав чергову гидоту про мене. Паші було дуже боляче, ми витратили останню нашу розмову на цього покидька. Ми говорили про те , що у деяких людей є покликання – приносити іншим людям біль. В той момент ми не знали, що є ще й інші люди, які вже виношували план його вбивства», – написала пані Притула.

Як зазначає «Страна.UA», конфлікт Сергія Іванова і «Української правди» триває досить давно.

«Свого часу "Українська правда", блогером якої був Іванов, звинуватила його в публікації замовних матеріалів. Дослівно це звучало так в примітці до всіх блогів Іванова на даному сайті: "Обережно! У редакції є підозри, що цей автор виконує своїми постами певні завдання. Враховуйте це під час читання. Після цього Іванов став часто публікувати дискредитуючу інформацію щодо "Української правди", її керівництва та її публікацій. Можливо, саме це і стало причиною уваги до нього правоохоронних органів у справі про вбивство Шеремета», – зазначає видання.

Блогер Роман Доник теж пов’язує виклики на допити із колишньою цивільною дружиною загиблого Оленою Притулою.

«Подзвонили з кіберполіції. Ну як мінімум так представилися. Викликали або запросили (хрін зрозумієш) на допит до слідчого Берко з приводу вбивства Шеремета… До Києва на допит (?) в справі про загибель Шеремета, викликають людей зі списку написаного Притулою, за пости в фейсбуці, після загибелі які не зробили "ку" покійному. Людей зі списку шукає і обдзвонює кіберполіція», - написав Роман Доник у Facebook.

Нагадаємо, 20 липня внаслідок вибуху автомобіля в Києві загинув  український журналіст Павло Шеремет.

Більше матеріалів по справі Шеремета читайте тут.

Фото:www.bbc.com

Скріншоти: «Страна.UA».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2342
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду