Програму «Эхо Москвы» з Шендеровичем перевіряють за заявою Жириновського

Програму «Эхо Москвы» з Шендеровичем перевіряють за заявою Жириновського

27 Липня 2016
2897

Програму «Эхо Москвы» з Шендеровичем перевіряють за заявою Жириновського

2897
У Росії Пресненська прокуратура Москви зобов'язала редакцію «Эхо Москвы» надати аудіозапис програми «Особое мнение» за участю письменника та журналіста Віктора Шендеровича за заявою лідера ЛДПР Володимира Жириновського.
Програму «Эхо Москвы» з Шендеровичем перевіряють за заявою Жириновського
Програму «Эхо Москвы» з Шендеровичем перевіряють за заявою Жириновського

Про це пише Meduza, посилаючись на заяву депутата.

У своїй заяві Жириновський звинувачує Шендеровича в порушенні статті 5.61 Кодексу РФ про адміністративні правопорушення ( «Образа»). Мова йде про випуск програми від 24 грудня 2015 року.

Раніше головний редактор «Эха Москвы» Олексій Венедиктов повідомляв, що прокуратура просила розшифровку передачі від 24 липня.

Як зазначено, на сайті «Эхо Москвы» немає випуску «Особого мнения» за участю Віктора Шендеровича від 24 грудня. У передачі від 17 грудня, в якій Шендерович взяв участь, обговорювалася пропозиція опозиціонера Іллі Яшина зустрітися з главою Чечні Рамзаном Кадировим, щоб поговорити про вбивство Бориса Нємцова. Зокрема, Шендерович висловив думку, що Яшину не слід зустрічатися з Кадировим через «ефект Жириновського».

 «Опинишся поруч і потім будеш ним пахнути», –  сказав письменник.

З якої причини прокуратура вимагала розшифровку передачі за участю журналіста Леоніда Радзиховського, про що також повідомляв Венедиктов, не зазначається.

«Запити на надання розшифровок ефіру на прохання депутатів, парламенту Чечні та інших суб'єктів надходять постійно протягом липня. Ми їх надали – нам приховувати нічого і ми не порушуємо закону про ЗМІ», –  зазначив головний редактор «Еха Москви» Венедиктов.

Раніше прокуратура запросила у радіостанції «Эхо Москвы» расшифровку двох випусків передачі «Особое мнение» за участю журналіста Леоніда Радзиховського від 14 липня та випуск з журналістом Віктором Шендеровичем від 24 липня.

Нагадаємо, на початку липня Федеральна служба безпеки РФ провела обшуки на радіостанції «Эхо Москвы».

Фото: www.penza-press.ru

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2897
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду