Чи будуть колеги розслідувати вбивство журналіста Павла Шеремета

Чи будуть колеги розслідувати вбивство журналіста Павла Шеремета

22 Липня 2016
2548

Чи будуть колеги розслідувати вбивство журналіста Павла Шеремета

2548
«Детектор медіа» дізнався, чи планують медіа проводити власні розслідування цинічного вбивства відомого журналіста
Чи будуть колеги розслідувати вбивство журналіста Павла Шеремета
Чи будуть колеги розслідувати вбивство журналіста Павла Шеремета

Дмитро Гнап, автор і ведучий програми «Слідство. Інфо» на телеканалах «UA: Перший» і «Громадське»:

  • Команда «Слідство. Інфо.» вже займається журналістським розслідуванням. Розпочали його одразу ж після трагічної події. Як, коли – на ці запитання відповіді поки що не дам, тому що це, насамперед, розслідування, і нам самим спочатку потрібні відповіді на багато запитань.

Денис Бігус, ведучий програми «Наші гроші» на телеканалах «UA: Перший» і «24»:

  • Ми не маємо можливості проводити розслідування, тому що програма присвячена економічним розслідуванням. Це не наш формат, не наша тема і не наш досвід. Тобто в контексті того, що ми не працюємо з кримінальною тематикою, журналістського розслідування не плануємо.

Виталій Ковач, шеф-редактор телеканалу «24»:

  • У день трагедії в ефірі каналу вийшло 6 сюжетів з цього приводу, а підсумковий випуск новин ми присвятили фактично повністю цій темі. І надалі нову інформацію висвітлюватимемо у форматі новинних сюжетів, і вона неодмінно буде пріоритетом.

Олександр Дубинський, креативний продюсер департаменту журналістських розслідувань каналу «1+1»:

  • 21 липня в ефірі телеканалу «1+1» вийшов анонс програми «Українські сенсації. Смерть за правду», присвячений замаху на вбивство Павла Шеремета і нападу на журналістів. Фактично, це буде 50-хвилинний документальний фільм. У ньому ми розповідатимемо і про ситуацію в цілому, і про вбивство Павла, про його роботу і можливі причини злочину. Також торкнемося теми законодавчої бази щодо захисту прав журналістів у нашій країні. Розповімо, яка кількість нападів була вчинена з початку року, яка з них розслідувалася і про наслідки цих розслідувань. Що робить влада, чого не робить і чому.

Ольга Скотнікова, шеф-редактор київської інформаційної служби телеканалу ZIK:

  • 20 липня, у день трагедії, у нас вийшло 3 сюжети у випусках новин у інформаційній програмі «Огляд дня». Окрім того, в ефірі програми про вбивство Павла Шеремета говорили з медіаекспертом Юрієм Лукановим. На суботу, 23 липня, у підсумкову програму «Погляд на тиждень» готуємо матеріал про смерть Павла Шеремета, а також домовляємось із гостями у студію, які можуть бути експертами щодо цієї трагедії. Ще буде додаткова інформація по департаменту журналістських розслідувань. Наразі відбувається планування та розробка задуму щодо розслідувань цієї трагедії.

Наталія Фанок, заступник головного редактора ІА ZIK:

  • Про вибух нам повідомили очевидці, тому цю новину ми повідомили першими. Навіть у коментарях читачі дякували за оперативність, бо ніхто не знав, що трапилось. Пізніше з'явились подробиці про машину і загибель Павла Шеремета... Тему активно відстежували і продовжуємо тримати на контролі. Будемо і надалі брати коментарі у компетентних органів та експертів, щоб докопатися до правди. Готуємо аналітичний матеріал, де зібрали коментарі експертів про мотиви вбивства і що за цим стоїть.

Тетяна Веремчук, керівник прес-служби телеканалу ICTV:

  • Зауважу, що 20 липня сюжети про трагічний інцидент були головними в усіх випусках «Фактів» та в «Надзвичайних новинах». Інформаційні служби телеканалу ICTV й надалі пильно стежитимуть і акумулюватимуть усі нові подробиці, які з’являтимуться стосовно цією справи.

Фото - Facebook Артема Шевченка

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2548
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду