«Українське радіо» скасувало ефіри Валентина Щербачова (ДОПОВНЕНО)

«Українське радіо» скасувало ефіри Валентина Щербачова (ДОПОВНЕНО)

20 Червня 2016
2890

«Українське радіо» скасувало ефіри Валентина Щербачова (ДОПОВНЕНО)

2890
Дирекція Національної телекомпанії України «Українське радіо» скасувала заплановані коментування матчів «Євро-2016» спортивним журналістом Валентином Щербачовим. Про це «Детектору медіа» повідомив пан Щербачов.
«Українське радіо» скасувало ефіри Валентина Щербачова (ДОПОВНЕНО)
«Українське радіо» скасувало ефіри Валентина Щербачова (ДОПОВНЕНО)

«У нас був договір на репортажі на п’ять матчів на першому каналі "Українського радіо". Перший репортаж вийшов 16 червня. 17 червня я готував другий, як раптом прислали іншого коментатора і сказали, що від мене вже нічого не треба. Нічого не пояснили, лише сказали, що так розпорядилися в Аласанії (Зураб Аласанія – генеральний директор НТКУ. – ред.). За перший репортаж мають сплатити гонорар, а решту – скасували, відповідно гонорару не буде», - розповів пан Щербачов.

Журналіст порадився з юристами і готує позов до суду. «Буду подавати позов про захист авторських прав і своєї честі й гідності – юристи готують», - додав пан Щербачов.

Між тим, 17 червня прес-служба «Українського радіо» розсилала уточнену інформацію про радіотрансляції матчів «Євро-2016», де анонсувалося, що Валентин Щербачов у парі з іншими коментаторами коментуватиме матчі 17, 18, 25 і 26 червня.

У коментарі «Детектору медіа» генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія зауважив, що навіть і гадки не мав, хто такий Валентин Щербачов, доки йому не зателефонував «Детектор медіа».

«Це кадрова політика "Українського радіо". Я з’ясував в "Українського радіо", що насправді вони підписали зі Щербачовим одну угоду, а не п’ять. А не продовжили з ним співпрацю тому, що він завалив перший ефір, навіть не знаючи прізвищ футболістів, які грали в тому матчі. Наголошу, що це право "Українського радіо" вести таку кадрову політику, і я в неї не втручаюся», - сказав пан Аласанія.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2890
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Валентин Щербачов
2865 дн. тому
Щось не те розповідає пан Аласанія.Бо після першого репортажу(він же останній)одержав лише схвальні відгуки.Нехай так само-публічно назве прізвище того, хто (ясно , що підлеглий) так зформулював причину!А реалії в тому,що НТКУ(котрому тепер підпорядкована радіокомпанія)заплатила в пулі за ці трансляції на радіо(бо вже навіть і не бореться за право телетрансляцій)і коментатори НТКУ були чимось зайняті,але раптом виявилися вільними.Просто ніхто з підлеглих очільника НТКУ навіть не втомлювався поясненнями ще нижчому за рангом співробітнику.Тож навіщо необгрунтовано ображати людину.Ще раз переконуюсь в тому,що в середовищі вершителів доль тележурналістів та їх радіоколег нічого проф-етичного немає.Тому я не дарма кажу про невизначеність долі нашої творчої молоді
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду