detector.media
20.06.2016 11:52
«Українське радіо» скасувало ефіри Валентина Щербачова (ДОПОВНЕНО)
«Українське радіо» скасувало ефіри Валентина Щербачова (ДОПОВНЕНО)
Дирекція Національної телекомпанії України «Українське радіо» скасувала заплановані коментування матчів «Євро-2016» спортивним журналістом Валентином Щербачовим. Про це «Детектору медіа» повідомив пан Щербачов.

«У нас був договір на репортажі на п’ять матчів на першому каналі "Українського радіо". Перший репортаж вийшов 16 червня. 17 червня я готував другий, як раптом прислали іншого коментатора і сказали, що від мене вже нічого не треба. Нічого не пояснили, лише сказали, що так розпорядилися в Аласанії (Зураб Аласанія – генеральний директор НТКУ. – ред.). За перший репортаж мають сплатити гонорар, а решту – скасували, відповідно гонорару не буде», - розповів пан Щербачов.

Журналіст порадився з юристами і готує позов до суду. «Буду подавати позов про захист авторських прав і своєї честі й гідності – юристи готують», - додав пан Щербачов.

Між тим, 17 червня прес-служба «Українського радіо» розсилала уточнену інформацію про радіотрансляції матчів «Євро-2016», де анонсувалося, що Валентин Щербачов у парі з іншими коментаторами коментуватиме матчі 17, 18, 25 і 26 червня.

У коментарі «Детектору медіа» генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія зауважив, що навіть і гадки не мав, хто такий Валентин Щербачов, доки йому не зателефонував «Детектор медіа».

«Це кадрова політика "Українського радіо". Я з’ясував в "Українського радіо", що насправді вони підписали зі Щербачовим одну угоду, а не п’ять. А не продовжили з ним співпрацю тому, що він завалив перший ефір, навіть не знаючи прізвищ футболістів, які грали в тому матчі. Наголошу, що це право "Українського радіо" вести таку кадрову політику, і я в неї не втручаюся», - сказав пан Аласанія.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY