detector.media
17.05.2016 12:34
Нападникам на журналістів «Преступности.НЕТ» у Миколаєві повідомлено про підозру
Нападникам на журналістів «Преступности.НЕТ» у Миколаєві повідомлено про підозру
Миколаївська місцева прокуратура №1 здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом перешкоджання законній професійній діяльності та насильства стосовно журналістів видання «Преступности.НЕТ» (ТОВ «Інформаційне агентство Українська медіа група»). Одному з осіб повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.171 та ч.1 ст.345-1 КК України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, погроза або насильство щодо журналіста), іншому – за ч.1 ст.171 КК України.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Миколаївської області.

«Інцидент стався 5 травня біля приміщення адміністративної будівлі Центрального районного суду м. Миколаєва. Двоє мешканців м. Херсона, яких судять за напад на патрульних поліцейських, перешкоджали  журналістам здійснювати фотозйомку та застосували насильство до одного з них», - повідомляє прокуратура.

Наразі вирішується  питання про обрання стосовно останніх запобіжного заходу, визначеного Кримінальним процесуальним законом. Досудове розслідування за даним фактом триває. 

Нагадаємо, 5 травня в Миколаєві біля будівлі Центрального районного суду двоє мешканців Херсона – братии Дмитро і Сергій Кальченки, яких судять за напад на патрульних поліцейських, напали на кореспондентів «Преступности.НЕТ»  Тараса Леонтяна і Артема Дибленка,  забороняючи їм фотозйомку. Із застосуванням фізичної сили нападники відібрали фотоапарат і завдали одному з журналістів кілька ударів у голову.

Поліція у Миколаєві розпочала кримінальне провадження за фактом перешкоджання законній журналістській діяльності кореспондентів «Преступности.НЕТ» Тараса Леонтяна і Артема Дибленка.

Пізніше стало відомо, що слідчі в ході досудового розслідування нападу 5 травня у Миколаєві на журналістів видання «Преступности.НЕТ» встановили додаткові обставини, у зв’язку з чим було розпочато ще одне кримінальне провадження за ознаками ст.345-1 КК України (Погроза або насильство щодо журналіста).

Інцидент з нападом на кореспондентів «Преступности.НЕТ» прокоментував голова Миколаївської обласної держадміністрації (ОДА) Вадим Меріков.

«Бидлу, яке сьогодні напало на журналістів, а перед цим затіяло дебош - не місце в нашому місті, в суспільстві, їх місце - за гратами. І сподіваюся "найгуманніший суд" все ж вивчить матеріали справи і прийме рішення. Поки ж ми бачимо, що безхребетність суду і бездіяльності деяких правоохоронців породжують свавілля», - написав він у своєму Facebook.

На фото – Дмитро і Сергій Кальченки

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY