У Маріуполі на фрілансера напав молодик з російською символікою

У Маріуполі на фрілансера напав молодик з російською символікою

11 Травня 2016
1209

У Маріуполі на фрілансера напав молодик з російською символікою

1209
9 травня у Маріуполі (Донецька область) невідомий молодик намагався розбити камеру журналісту-фрілансеру Олексію Коваленку, який знімав мітинг до Дня перемоги над нацизмом.
У Маріуполі на фрілансера напав молодик з російською символікою
У Маріуполі на фрілансера напав молодик з російською символікою

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

За словами фрілансера, на нього напад молодик 15-16 років.

«Знімав відео на мітингу Дня перемоги в Маріуполі. Все проходило дуже спокійно. Але потім я побачив хлопця 15-16 років у натовпі. На ньому була спортивна куртка з надписом Russia на спині і гербом Росії на грудях. Я зняв кадр зі спини, потім підійшов з опущеною камерою і спитав його, чому хлопець так вдягнений. Сказав, що зніматиму і підняв камеру. Він з криком "а шо тебе надо" кинувся в мій бік, спробував вдарити по камері. На щастя, він лише трохи її зачепив і не розбив. Я відійшов», - розповів Олексій Коваленко ІМІ.

Він додав, що нападник швидко зник, оскільки злякався поліції, яка стояла неподалік.

Фото молодика зі спини Олексій Коваленко опублікував у своєму Facebook. «Скріншот з відео, яке я знімав на мітингу в Маріуполі. За кілька секунд цей хлопець спробує розбити мою камеру. 
P.S. Окрім цього все пройшло дуже спокійно. Без стрічок і криків "фашизм не пройдьот"
», - написав він.

Нагадаємо, 9 травня у Краматорську (Донецька область) під час мітингу в Сквері героїв було скоєно напад на журналіста місцевого видання «Восточный проект» Романа Кошмала, який знімав конфлікт з «георгіївськими стрічками».

Фото: з Facebook Олексія Коваленка

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1209
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду