Журналісту з Німеччини заборонили в’їзд в Україну

Журналісту з Німеччини заборонили в’їзд в Україну

30 Квітня 2016
4729

Журналісту з Німеччини заборонили в’їзд в Україну

4729
Після вчорашньої заборони в’їзду на територію України польському журналісту сьогодні, 30 квітня, Україна не дозволили перетнути кордон німецькому журналісту Сааді Ісакову.
Журналісту з Німеччини заборонили в’їзд в Україну
Журналісту з Німеччини заборонили в’їзд в Україну

Про це повідомляє видання ТАСС з посиланням на заяву адвоката у справі «2 травня» Кирила Шевчука.

«Сааді Ісакову при проходженні паспортного контролю заборонили перетинати кордон України без пояснення причин», - цитує видання адвоката.

Ісакову надали документ, в якому в якості пояснення заборони було названо рішення уповноваженого органу, зокрема служби безпеки України (СБУ). При цьому, повідомляється, СБУ не назвали причини відмови.

Як пояснив адвокат Шевчук, Ісаков звернувся до нього за допомогою, оскільки приїхав в Одесу з метою висвітлити події 2 травня в Одесі, а також прояснити ситуацію в суді у справі 2 травня проти активістів «антимайдану».

Також Кирило Шевчук висловив припущення, що дії СБУ були реакцією, зокрема, на публікацію статті журналіста «Випалена совість», у якій йдеться про відповідальність української влади за організацію зіткнень 2 травня в Одесі, розгін наметового містечка на Куликовому полі, масові вбивства і підпал Будинку профспілок.

Водночас напередодні, 29 квітня 2016 року, Україна заборонила в’їзд ще одному іноземному журналісту – громадянину Польщі Томашу Мацейчуку. Про це журналіст повідомив на сторінці у соцмережі Facebook.

«СБУ заборонила мені в'їзд в Україну», – заявив він.

За його словами, заборона триватиме п’ять років.

«Сьогодні вранці приїхав на польсько-український кордон в Дорохуську. Прикордонник взяв мій паспорт, перевірив в комп'ютері і запитав українською - пан Мацейчук, коли ви були останній раз в Україні? Відповів що в кінці січня або на початку лютого, вся інформація в паспорті. Ще одне питання. А що ви такого зробили? Які закони порушили? Ось і тут відразу відповів - ніякі, але якщо я щось порушив, тоді скажіть будь ласка що. Відповіді не було. Мене запросили в офіс і сказали що отримую заборону на в'їзд в Україну на 5 років. Заборона від СБУ. Значить є загрозою для безпеки України. У мене тільки одна зброя - камера. Цією камерою показую правду, яка напевно не подобається української влади. До речі, на початку квітня в Амстердамі запитав Клімкіна - що Україна збирається робити з Misanthropic Division? Мене відразу звинуватили в роспропаганді, а потім один з членів української делегації сказав що в Україну вже не приїду. Ось така вона, нова, європейська Україна ... свобода слова, вільні ЗМІ, вільне суспільство - цього у вас, дорогий Порошенко немає і не буде. Духа немає у вас бути вільними ...», – зазначив на своїй сторінці пан Мацейчук.

Разом з тим 30 квітня в інтерв’ю виданню sharij.net Томаш Мацейчук висловив впевненість, що заборона на в’їзд в Україну була, зокрема, пов’язана з його співпрацею з Анатолієм Шарієм.

«З чим пов'язаний цей заборона? По-перше, з тим що я працюю з блогером Анатолієм Шаріем, який викриває брехню українських ЗМІ і українських політиків, що, звичайно, дуже не подобається Києву», - сказав журналіст.

Водночас, як повідомив Томаш Мацейчук агенствуТАСС, в Україну він їхав, щоб зняти репортаж в Одесі про події 2 травня.

«Я хотів показати, що там відбувається, продемонструвати всі сторони конфлікту, зробити об'єктивний матеріал. Українська влада, мабуть, не хотіли, щоб я там був», -цитує журналіста видання.

Фото - Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4729
Коментарі
11
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
VVS
2916 дн. тому
ЗІ СВЯТОМ!!! недругам нічого робити в нашій хаті. а про таких як "суперстар" і "алєжка" - вас просто не виховали або погано виховали...., але ВЧИТИСЯ ніколи не пізно якщо є мізки...
partiot_od
2916 дн. тому
star Шарий на самом деле лгун , он показывал как то видео по скайпу которое он снял, от девушки которая якобы была в Доме Профсоюзов. Я просто показал ему что это фейк, как и "задушенная удавкой" старушка. Когда на фейсбуке он получил это сообщение почему перестал мне отвечать. Ради справедливости, большинство журналистов такие... Причем они не правду освещают, а делают репортажи со своим субъективным взглядом на вещи, и зачастую отрабатывают непонятно чьи деньги.
star
2916 дн. тому
Судя по коментам тут одни рогули собираются , - Шарий им не нравиться , а всему миру нравится - просто потому что правду показывает - ведь это так просто - показывать правду ... Жаль что украинским журналистам запрещено это делать ...
Макс
2916 дн. тому
Сколько им куйло Путиноид бабла за платил??! все дерьмо мира лезет и лезет....сепарские твари....журналюги шлюшки две Сааді Ісаков и Мацейчук....и извеcтный проходимец и мошенник лжец Шарий.
украинец
2916 дн. тому
Ехали они ушлепки в Одессу два пропагандона, сепаратюги! Знаем мы тебя Мацейчук и твоего жида продажного Шария. Правильно сделали, что такого ублюдка не пропустили в Украину. Хоть чуть меньше будет брехни от тебя и твоего обдолбаного Шария.
Сосатьмокша
2916 дн. тому
Надо было еще подсрачников ввалить звонких, питушня должна сидеть в вонючей параше на зеленых сухарях
тим
2916 дн. тому
Все правильно сделали что запретили вьезд.... прокремлевский подстилкам, пропагандистам журналистам, которые выполняют приказ кремля, очерняют Украину!!! Томаш Мацейчук это брехло пророссийское.... Едь в Рашку там и снимай как живут россияни...и какая там "свобода слова"... ,без приказа Путлера боятся пукнуть...а что то против Путина скажут сразу приедут за тобой ФСБ одубасят и оптравят на НАРЫ...вот такая там в Рашке свобода слова.
XOLMS
2916 дн. тому
а що для них ВЕЛИКДЕНЬ ?- я думаю що журналист повинен знати - хто такі москалі-москев-моська--звідки походить і чи була в них взагалі віра?- це ще нічого не означає що катька- ваговоз німецький виселела із- ЗаПОРІЖЖЯ КОЗАКІВ які в болотах фінських будували її місто на своїх кістках--А ІЗ КИЇВСЬКОЇ АКАДЕМІЇ ПРОФЕСОРІВ В ПЕТЕРБУРГ - то що?- вони тому правослані ?-- чи може ЄВРОПЕЙЦІ ?-- українцям хотілось би, щоб журналісти кінець-кінцем вже називали своїми іменами тих- про яких описують--щоб проста бабка читаючи новину , зрозуміла про кого і про що йде мова... ...........вони і у ВЕЛИКДЕНЬ неперестають і не перестануть ---бо для них найбільше тепер свято- ленінське- майскоє і революція- яка разом з леніним спалила всі " ІКОНИ" всі ЦЕРКВИ- всі ХРЕСТИ повалили...а тепер кажуть ми православні- ха-ха-ха-ха--- хотілось би вас послати вашим же матом- та сьогодні при таких святах стримаюсь і скажу легенько--розсміши смішного... Подобається · Відповідь · 3 · 31 хв
ZLOY
2916 дн. тому
і по москальські також. Шарикових вибити, що в тих, що в інших вибити неможливо. Я - Укроп, бійся мене. Тим паче, що ти, чи твої рідні, близькі, або просто знайомі ввірвались в мій дім...
ZLOY
2916 дн. тому
і по москальські також. Шарикових вибити, що в тих, що в інших вибити неможливо. Я - Укроп, бійся мене.
Олег
2916 дн. тому
Дерьмократия по укропски,значит ест, что скрывать тварям!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду