«1+1» повідомляє про напад на знімальну групу ТСН біля Лаври (ВІДЕО)

«1+1» повідомляє про напад на знімальну групу ТСН біля Лаври (ВІДЕО)

20 Квітня 2016
5281

«1+1» повідомляє про напад на знімальну групу ТСН біля Лаври (ВІДЕО)

5281
Під час зйомок сюжету про святкування Дня народження намісника Києво-Печерської Лаври (Московський патріархат) Павла невідомі особи погрожували журналістам ТСН та пошкодили авто.
«1+1» повідомляє про напад на знімальну групу ТСН біля Лаври (ВІДЕО)
«1+1» повідомляє про напад на знімальну групу ТСН біля Лаври (ВІДЕО)

Про це йшлося в сюжеті ТСН на каналі «1+1», який вийшов 19 квітня о 19.30, передає tsn.ua.

Знімальна група фільмувала під'їзд авто гостей святкування, серед яких були і колишні регіонали, які приїхали привітати намісника Лаври Павла із 55-річчям.

Телеканал стверджує, що в цей момент до авто із журналістами підійшли невідомі із представниками так званого Запорізького козацтва, які охороняють територію Лаври, почали лаятися та вимагали віддати відео.

«Підходять якісь люди. Двоє молодиків, двоє якихось козаків, та починають нам погрожувати. Ну ми закрилися у машині», - розповів кореспондент ТСН Дмитро Святненко, додавши, що показав молодикам своє посвідчення.

За його словами, у відповідь невідомі почали погрожувати. «Вони: або давайте сюди запис, або ви звідси живими не поїдете… Почали намагатися відкрити машину, машина закрита, почали одразу спускати колеса, кажуть все, ви звідси не поїдете», - розказав Дмитро Святненко.

Журналісти викликали на місце події поліцію. «Коли поліціянти були поряд, невідомі почали надувати колеса, але продовжували лаятися. Другій знімальній групі, яка також під'їхала до Лаври, також перешкоджали козаки і також погрожували та лаялися», - йдеться у сюжеті.

Наразі слідчі з'ясовують всі обставини події.

Як нагадує tsn.ua, намісник Києво-Печерської Лаври (Московський патріархат) Павло раніше мав конфлікти з журналістами, які намагались дізнатися про те, звідки в нього дорогі автівки. У 2011 році колишній журналіст «1+1» Михайло Ткач знімав сюжет про автопарк намісника Лаври, але останній всіляко перешкоджав роботі. Владика ображав журналіста, який, на його думку, був «одягнений як бомж» і порадив «піти взути нормальні туфлі». У 2012 році настоятель Лаври забрав в журналістки «Корреспондента» Ксенії Карпенко телефон під час розмови. Згодом техніку повернули, але останні відео були знищені.

Нагадаємо, учасники мітингу, що проходив під стінами Печерського суду Києва у зв’язку із затриманням міського голови Вишгорода (Київська область) Олексія Момота, погрожували знімальній групі ТСН каналу «1+1» та перешкоджали її роботі.

На фото - Дмитро Святненко, момент інциденту біля Лаври

Фото: скрін відео «1+1»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5281
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду