«Херсон плюс» пов’язує хакерську атаку з публікацією виступу голови облради

«Херсон плюс» пов’язує хакерську атаку з публікацією виступу голови облради

14 Березня 2016
1233
14 Березня 2016
17:12

«Херсон плюс» пов’язує хакерську атаку з публікацією виступу голови облради

1233
Телеканал «Херсон плюс» звернувся до прес-служби Херсонської обласної ради та до правоохоронних органів з вимогою пояснити ситуацію, що склалася після DDоS-атак на сайт каналу.
«Херсон плюс» пов’язує хакерську атаку з публікацією виступу голови облради
«Херсон плюс» пов’язує хакерську атаку з публікацією виступу голови облради

Про це повідомляє видання «Мост».

Журналісти телеканалу «Херсон плюс» заявляють, що DDоS-атаки на сайт каналу розпочалися після публікації виступу голови Херсонської облради, до недавнього часу голови облдержадміністрації Андрія Путілова 4 березня. На форумі вчителів він розповів про своє бачення реформи системи освіти – зокрема, про оптимізацію витрат.

«І вже о 13.00 на сайті телеканалуерсон плюс" було розпочато DDоS-атаку, пік якої припав на 19.00. Всього в другій половині дня 4 березня на сайт телеканалу було здійснено 42 804 фіктивних звернення, в момент піку - 4 700 фіктивних звернень на годину. Сайт за цей час віддав трафіку понад 50 ГБ», - розповів директор телеканалу Володимир Косюк.

За його словами, DDоS-атака триває вже більше тижня, але сайт телеканалу наразі працює.

«Зараз активність хакерів значно зменшилася, але не через те, що вони погано виконують своє завдання, а тому, що ми використовуємо сервіс CloudFlare, який є одним зі світових лідерів з захисту від DDоS-атак», - розповів він.

За оцінкою IT-фахівців, це DDоS-атака середньої потужності, організувати яку можуть і один-два хакери, маючи під рукою мережу комп'ютерів-користувачів. Ці кілька десятків комп'ютерів можуть бути заражені спеціальним вірусом для організації такої атаки і досить широким каналом для підключення до інтернету. У редакції порахували, що вартість таких послуг для замовника могла перевищити 20 тис. грн.

«Єдиною причиною DDоS-атаки на сайт телеканалу "Херсон плюс" могло стати виключно оприлюднення синхрону Андрія Путілова, який згадувався вище. Адже саме цей синхрон набув великої популярності в інтернеті, численні репости в соціальних мережах, масу коментарів і понад 2 000 переглядів за один вечір. Тільки люди, пов'язані з Андрієм Путіловим могли організувати таку DDOS атаку, і тільки сам Андрій Путілов може бути замовником цієї провокації», - заявляє телеканал.

Телеканал «Херсон плюс» офіційно звернувся до прес-службі Херсонської облради, правоохоронних органів з вимогою пояснити ситуацію, що склалася.

«Детектор медіа» звернувся до Херсонської обласної ради з проханням прокоментувати звинувачення телеканалу «Херсон плюс».

Нагадаємо, IT-гігант Google офіційно відкрив доступ до сервісу захисту від DDоS-атак — проекту «Щит».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1233
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду