detector.media
14.03.2016 17:12
«Херсон плюс» пов’язує хакерську атаку з публікацією виступу голови облради
«Херсон плюс» пов’язує хакерську атаку з публікацією виступу голови облради
Телеканал «Херсон плюс» звернувся до прес-служби Херсонської обласної ради та до правоохоронних органів з вимогою пояснити ситуацію, що склалася після DDоS-атак на сайт каналу.

Про це повідомляє видання «Мост».

Журналісти телеканалу «Херсон плюс» заявляють, що DDоS-атаки на сайт каналу розпочалися після публікації виступу голови Херсонської облради, до недавнього часу голови облдержадміністрації Андрія Путілова 4 березня. На форумі вчителів він розповів про своє бачення реформи системи освіти – зокрема, про оптимізацію витрат.

«І вже о 13.00 на сайті телеканалуерсон плюс" було розпочато DDоS-атаку, пік якої припав на 19.00. Всього в другій половині дня 4 березня на сайт телеканалу було здійснено 42 804 фіктивних звернення, в момент піку - 4 700 фіктивних звернень на годину. Сайт за цей час віддав трафіку понад 50 ГБ», - розповів директор телеканалу Володимир Косюк.

За його словами, DDоS-атака триває вже більше тижня, але сайт телеканалу наразі працює.

«Зараз активність хакерів значно зменшилася, але не через те, що вони погано виконують своє завдання, а тому, що ми використовуємо сервіс CloudFlare, який є одним зі світових лідерів з захисту від DDоS-атак», - розповів він.

За оцінкою IT-фахівців, це DDоS-атака середньої потужності, організувати яку можуть і один-два хакери, маючи під рукою мережу комп'ютерів-користувачів. Ці кілька десятків комп'ютерів можуть бути заражені спеціальним вірусом для організації такої атаки і досить широким каналом для підключення до інтернету. У редакції порахували, що вартість таких послуг для замовника могла перевищити 20 тис. грн.

«Єдиною причиною DDоS-атаки на сайт телеканалу "Херсон плюс" могло стати виключно оприлюднення синхрону Андрія Путілова, який згадувався вище. Адже саме цей синхрон набув великої популярності в інтернеті, численні репости в соціальних мережах, масу коментарів і понад 2 000 переглядів за один вечір. Тільки люди, пов'язані з Андрієм Путіловим могли організувати таку DDOS атаку, і тільки сам Андрій Путілов може бути замовником цієї провокації», - заявляє телеканал.

Телеканал «Херсон плюс» офіційно звернувся до прес-службі Херсонської облради, правоохоронних органів з вимогою пояснити ситуацію, що склалася.

«Детектор медіа» звернувся до Херсонської обласної ради з проханням прокоментувати звинувачення телеканалу «Херсон плюс».

Нагадаємо, IT-гігант Google офіційно відкрив доступ до сервісу захисту від DDоS-атак — проекту «Щит».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY