Редакція полтавського видання «Коло» отримала листа від Жириновського і звернулась до СБУ

Редакція полтавського видання «Коло» отримала листа від Жириновського і звернулась до СБУ

14 Березня 2016
1950
14 Березня 2016
14:06

Редакція полтавського видання «Коло» отримала листа від Жириновського і звернулась до СБУ

1950
В редакцію полтавської газети «Коло» надійшов лист від депутата Держдуми Росії Володимира Жириновського на ім’я Андрія Кузьменка. Журналісти передали інформацію до відома СБУ.
Редакція полтавського видання «Коло» отримала листа від Жириновського і звернулась до СБУ
Редакція полтавського видання «Коло» отримала листа від Жириновського і звернулась до СБУ

Як повідомляють на сайті видання, такого співробітника в редакції «Кола» немає.

Як інформує видання, листа доставили точно за адресою, де знаходиться редакція - вул. Жовтнева, буд.50, кв.35. На конверті, крім адреси відправника і портрета Володимира Жириновського, позначка «Правительственное» і штамп «АВИА».

Виходячи із того, що лист надісланий на адресу редакції, журналісти скористалися правом його відкрити.

У редакції «Кола» стверджують, що лист - не просто автоматична розсилка від Держдуми, а результат листування Андрія Кузьменка з Полтави і одіозного російського депутата. Наприкінці тексту - власноручний підпис Володимира Жириновського.

Редакція наводить деякі витримки із тексту (переклад з рос.): «Шановний Андрію! Отримав Ваше звернення, дякую! Усі, викладені у Вашому листі, пропозиції узяті до відома…Усі найбільш важливі законопроекти (з демографії, зовнішньої політики, захисту росіян і російської мови, боротьби з тероризмом і корупцією…) першими завжди озвучували саме депутати ЛДПР…Якби усі пропозиції ЛДПР вчасно були реалізовані, ми зараз жили б в іншій країні: у країні загального процвітання, яку б поважали у світі».

Наприкінці автор листа ділиться планами на 2016 рік: «Після виборів 2016 року сподіваємося збільшити представництво ЛДПР. Задача – стати другою партією в країні».

«Щоправда роль полтавця Андрія Кузьменка і його пропозиції з цього приводу із тексту листа незрозумілі», - пише видання.

Редакція «Коло» звернулася з до Управління СБУ в Полтавській області та отримала відповідь від Управління СБУ в Полтавській області, у якому йдеться, що ніхто, окрім редакції подібної пошти не отримував.

«Повідомляємо, що в Управлінні відсутня інформація щодо фактів отримання мешканцями Полтавщини зазначених листів. Водночас, висловлюємо вдячність за громадську позицію, пильність та надану інформацію», – йдеться у листі-відповіді за підписом начальника Управління СБУ в Полтавській області Юрія Рахівського.

Редакція припускає, що, можливо, полтавці все ж таки також отримували листи від скандально відомого російського депутата-українофоба, «але з тих чи інших причин або приховали даний факт від СБУ, або вирішили не повідомляти про це».

Також редакція не виключає, що лист і справді був лише один, і направляли його саме у редакцію «Кола». «Щоправда, мета листа залишається незрозумілою», - повідомляє газета.

Нагадаємо, Октябрський відділ Головного управління Національної поліції в Полтавській області повідомив, що не вбачає кримінального правопорушення у ситуації, коли начальник управління звернень громадян, організаційної роботи та загальних питань Полтавського міського виконкому Ігор Верига не дав можливості журналісту інтернет-видання «Коло» поставити питання меру міста Олександрові Мамаю. Журналіст «Кола» Андрій Іванов обурений результатами перевірки з боку поліції, тому що його жодного разу не викликали до відділку щодо поданої заяви.

Фото: «Коло»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1950
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду