detector.media
14.03.2016 14:06
Редакція полтавського видання «Коло» отримала листа від Жириновського і звернулась до СБУ
Редакція полтавського видання «Коло» отримала листа від Жириновського і звернулась до СБУ
В редакцію полтавської газети «Коло» надійшов лист від депутата Держдуми Росії Володимира Жириновського на ім’я Андрія Кузьменка. Журналісти передали інформацію до відома СБУ.

Як повідомляють на сайті видання, такого співробітника в редакції «Кола» немає.

Як інформує видання, листа доставили точно за адресою, де знаходиться редакція - вул. Жовтнева, буд.50, кв.35. На конверті, крім адреси відправника і портрета Володимира Жириновського, позначка «Правительственное» і штамп «АВИА».

Виходячи із того, що лист надісланий на адресу редакції, журналісти скористалися правом його відкрити.

У редакції «Кола» стверджують, що лист - не просто автоматична розсилка від Держдуми, а результат листування Андрія Кузьменка з Полтави і одіозного російського депутата. Наприкінці тексту - власноручний підпис Володимира Жириновського.

Редакція наводить деякі витримки із тексту (переклад з рос.): «Шановний Андрію! Отримав Ваше звернення, дякую! Усі, викладені у Вашому листі, пропозиції узяті до відома…Усі найбільш важливі законопроекти (з демографії, зовнішньої політики, захисту росіян і російської мови, боротьби з тероризмом і корупцією…) першими завжди озвучували саме депутати ЛДПР…Якби усі пропозиції ЛДПР вчасно були реалізовані, ми зараз жили б в іншій країні: у країні загального процвітання, яку б поважали у світі».

Наприкінці автор листа ділиться планами на 2016 рік: «Після виборів 2016 року сподіваємося збільшити представництво ЛДПР. Задача – стати другою партією в країні».

«Щоправда роль полтавця Андрія Кузьменка і його пропозиції з цього приводу із тексту листа незрозумілі», - пише видання.

Редакція «Коло» звернулася з до Управління СБУ в Полтавській області та отримала відповідь від Управління СБУ в Полтавській області, у якому йдеться, що ніхто, окрім редакції подібної пошти не отримував.

«Повідомляємо, що в Управлінні відсутня інформація щодо фактів отримання мешканцями Полтавщини зазначених листів. Водночас, висловлюємо вдячність за громадську позицію, пильність та надану інформацію», – йдеться у листі-відповіді за підписом начальника Управління СБУ в Полтавській області Юрія Рахівського.

Редакція припускає, що, можливо, полтавці все ж таки також отримували листи від скандально відомого російського депутата-українофоба, «але з тих чи інших причин або приховали даний факт від СБУ, або вирішили не повідомляти про це».

Також редакція не виключає, що лист і справді був лише один, і направляли його саме у редакцію «Кола». «Щоправда, мета листа залишається незрозумілою», - повідомляє газета.

Нагадаємо, Октябрський відділ Головного управління Національної поліції в Полтавській області повідомив, що не вбачає кримінального правопорушення у ситуації, коли начальник управління звернень громадян, організаційної роботи та загальних питань Полтавського міського виконкому Ігор Верига не дав можливості журналісту інтернет-видання «Коло» поставити питання меру міста Олександрові Мамаю. Журналіст «Кола» Андрій Іванов обурений результатами перевірки з боку поліції, тому що його жодного разу не викликали до відділку щодо поданої заяви.

Фото: «Коло»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY