У селі на Тернопільщині на членкиню НМПУ напав сільський голова

У селі на Тернопільщині на членкиню НМПУ напав сільський голова

9 Лютого 2016
2464

У селі на Тернопільщині на членкиню НМПУ напав сільський голова

2464
29 січня на журналістку, членкиню Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ) Алісу Пасько напав сільський голова села Довжанка (Тернопільська область) Олег Ткач-Коцьолок.
У селі на Тернопільщині на членкиню НМПУ напав сільський голова
У селі на Тернопільщині на членкиню НМПУ напав сільський голова

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

Інцидент стався близько 14 години на сесії сільської ради. За словами Аліса Пасько, вона зайшла в приміщення сільської ради, аби висвітлювати на сесію, і її ідентифікували як журналістку. Коли ж вона почала здійснювати відеофіксацію сесії, голова села Олег Ткач та депутати почали вимагати, аби вона залишила залу засідань.

«А голова сільської ради підбіг та вчинив напад, умисно застосував до мене силу, перешкодив у відеофіксації сесії. Схватив, витягнув з сесійної зали, силою волік по коридору, кілька разів стукнувши об двері на коридорі та об металеву драбину, викинув за межі приміщення сільської ради», - розповіла вона.

Вона також уточнила, що неодноразово була на сесіях сільської ради, «тому всім відомо, що я проводжу журналістське розслідування».  

Після інциденту Аліса Пасько зателефонувала до поліції. Того ж дня факт нападу був внесений до ЄРДР, де було зазначено, що Олег Ткач вчинив «шарпанину А.Пасько». Слідчий Тернопільського РВ поліції ГУНП А. Войтко кваліфікував кримінальне правопорушення  за ч.1 ст. 126 КК України (Умисне завдання удару, побоїв або вчинення інших насильницьких дій, які завдали фізичного болю і не спричинили тілесних ушкоджень). Такий злочин карається штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до 200 годин, або виправними роботами на строк до одного року.

Нагадаємо, у грудні 2014 року на Алісу Пасько напав депутат Тернопільської міськради від ВО «Свобода» Михайло Гладкий. Інцидент стався у тернопільському ресторані «Братислава»,  коли журналістка намагалася зняти, як місцеві адвокати відзначають День адвокатури. Депутат Тернопільської міської ради, голова постійної комісії міськради Михайло Гладкий, якого пані Пасько називає також власником ресторану завдав їй кілька ударів, погрожував вбивством, вибив у неї телефон і пошкодив його.

Одразу після інциденту вона викликала міліцію. Заяву постраждалої було зареєстровано 21 грудня 2014 року. «Відповідно до п.2 ч.2 ст.56 КПК України повідомляю, що факт вчинення кримінального правопорушення стосовно Вас був зареєстрований у Єдиному реєстрі досудових розслідувань за №12014210180000736 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1. ст.125 КК України. Розпочате досудове розслідування», - йдеться у повідомленні за підписом слідчої І.Яворської, яке отримала журналістка на свою адресу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2464
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду