У приміщенні суду в Запоріжжі журналістам погрожували «тітушки»

У приміщенні суду в Запоріжжі журналістам погрожували «тітушки»

16 Жовтня 2015
2142

У приміщенні суду в Запоріжжі журналістам погрожували «тітушки»

2142
У приміщенні суду в Запоріжжі журналістам погрожували «тітушки»
У приміщенні суду в Запоріжжі журналістам погрожували «тітушки»

13 жовтня, під час чергового засідання Жовтневого районного суду Запоріжжя щодо продовження запобіжного заходу Олені Бондаренко та Андрію Гречковському, які підозрюються у низці злочинів як члени ОЗГ так званого Анисима, місцевим журналістам заважали вести зйомку і погрожували невідомі особи у спортивному одязі. Про це повідомляє видання «Голос».

 

Стосовно Олени Бондаренко відкрито кримінальне провадження за ознаками правопорушення, відповідальність за яке передбачається ч. 4 ст. 189 КК України (Вимагання). Андрію Гречковському інкримінують нанесення смертельних поранень директору елітного нічного клубу Crowbar, і напад з наступним нанесенням ножових поранень відвідувачеві того ж клубу.

 

На засідання суду прибули кореспонденти сайту «Голос Запорожья» та телекомпанії «ТБ-Голд». Під час виконання професійних обов'язків журналісти почали відтісняти двоє молодих людей спортивної статури, які були одягнені в спортивний одяг, кросівки, куртки і чорні шапки.

 

Закриваючи своїми спинами все, що відбувається, вони заважали журналістам вести зйомку. На запитання кореспондента сайту «Голос Запорожья»: «Що відбувається?» невідомі почали погрожувати проблемами, які можуть виникнути у журналіста. Молодики продовжували  погрожувати, і коли виходили з будівлі суду.



Щоб захистити журналістів від злочинних посягань, до будівлі Жовтневого суду прибула група швидкого реагування Хортицького полку.



Нагадаємо, 3 вересня невідомий чоловік вдарив журналістку «Радіо Свобода» Олену Герасим'юк за спробу сфотографувати підсудного у залі засідань Печерського районного суду Києва.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2142
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду