У Тернополі на зустрічі із Садовим від журналістів вимагали свідоцтво про реєстрацію газети

12 Жовтня 2015
1047

У Тернополі на зустрічі із Садовим від журналістів вимагали свідоцтво про реєстрацію газети

1047
У Тернополі на зустрічі із Садовим від журналістів вимагали свідоцтво про реєстрацію газети

На зустріч з лідером «Самопомочі» Андрієм Садовим у Тернополі не пускали журналістів. Про це повідомляє видання «Доба» з посиланням на керівника місцевого медіацентру «ТМЦ.ІНФО» Григорія Бурбезу

 

«Ми прийшли на зустріч  в драмтеатр за півгодини до початку, хотіли розставити камери, щоб нікому не заважати. Але нас просто не впустили, не дали зайти в приміщення», - повідомив Григорій Бурбеза.

 

За його словами, керівник міської організації «Самопомочі» мотивував це тим, що видання не зареєстроване. Втім, журналісти показали посвідчення з печатками, на що їм відповіли, що таке посвідчення будь-хто може зробити.

 

«Я почав пояснювати, що газета має державну реєстрацію, журналістів повинні впустити на публічну зустріч, інакше це порушення закону», - стверджує пан Бурбеза.

 

Це не допомогло і журналістів «ТМЦ.ІНФО» не допустили на зустріч, поки Григорій Бурбеза не привіз реєстраційне посвідчення газети. «Пізніше інцидент вичерпали, наші камери працюють в залі. Але у моій практиці - це перший такий випадок», - додав Григорій Бурбеза.

 

Нагадаємо, 25 вересня у Борщеві (Тернопільська область) відбулись збори районної організації політичної партії  ВО «Свобода», на яких були висунуті кандидати у депутати до районної ради. Журналіст «Точки опори» був присутній на цій конференції, та коли дійшла черга до розгляду питання про проведення передвиборчої агітації, кореспондента попросили залишити приміщення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1047
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду