detector.media
12.10.2015 15:34
У Тернополі на зустрічі із Садовим від журналістів вимагали свідоцтво про реєстрацію газети

На зустріч з лідером «Самопомочі» Андрієм Садовим у Тернополі не пускали журналістів. Про це повідомляє видання «Доба» з посиланням на керівника місцевого медіацентру «ТМЦ.ІНФО» Григорія Бурбезу

 

«Ми прийшли на зустріч  в драмтеатр за півгодини до початку, хотіли розставити камери, щоб нікому не заважати. Але нас просто не впустили, не дали зайти в приміщення», - повідомив Григорій Бурбеза.

 

За його словами, керівник міської організації «Самопомочі» мотивував це тим, що видання не зареєстроване. Втім, журналісти показали посвідчення з печатками, на що їм відповіли, що таке посвідчення будь-хто може зробити.

 

«Я почав пояснювати, що газета має державну реєстрацію, журналістів повинні впустити на публічну зустріч, інакше це порушення закону», - стверджує пан Бурбеза.

 

Це не допомогло і журналістів «ТМЦ.ІНФО» не допустили на зустріч, поки Григорій Бурбеза не привіз реєстраційне посвідчення газети. «Пізніше інцидент вичерпали, наші камери працюють в залі. Але у моій практиці - це перший такий випадок», - додав Григорій Бурбеза.

 

Нагадаємо, 25 вересня у Борщеві (Тернопільська область) відбулись збори районної організації політичної партії  ВО «Свобода», на яких були висунуті кандидати у депутати до районної ради. Журналіст «Точки опори» був присутній на цій конференції, та коли дійшла черга до розгляду питання про проведення передвиборчої агітації, кореспондента попросили залишити приміщення.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY