У Дніпропетровську члени виборчих комісій напали на журналіста і зірвали його посвідчення

У Дніпропетровську члени виборчих комісій напали на журналіста і зірвали його посвідчення

12 Жовтня 2015
1401

У Дніпропетровську члени виборчих комісій напали на журналіста і зірвали його посвідчення

1401
У Дніпропетровську члени виборчих комісій напали на журналіста і зірвали його посвідчення
У Дніпропетровську члени виборчих комісій напали на журналіста і зірвали його посвідчення

9 жовтня під час жеребкування членів дільничних виборчих комісій у Самарській районній виборчій комісії члени міської виборчої комісії (Дніпропетровськ) Валентина Панкуліч та Наталія Волок застосували фізичну силу проти журналіста, зірвали його посвідчення та нецензурно ображали. Про це повідомляє сайт «ОПОРИ».

 

9 жовтня близько 21 години офіційний спостерігач «ОПОРИ» Денис Давидов та журналіст видання dp1.info Вадим Головченко відвідали засідання Самарської районної виборчої комісії, на якому відбувалося жеребкування членів дільничних виборчих комісій в Самарському районі. Вони повідомили, що одному з членів комісій передають списки з даними учасників жеребкування по кожній дільниці, а далі ці списки кудись виносяться. За їх словами, член комісії, який носив папери, виходив з кабінету №350, в якому знаходялися заступник голови Дніпропетровської міської виборчої комісії Наталія Волок та член Дніпропетровської міської виборчої комісії Валентина Панкуліч.  Вони стверджують, що члени Дніпропетровської ТВК опрацьовували і робили якісь позначки у списках, схожих на ті, що виносили члени Самарської районної ТВК. Наталія Волок начебто запропонувала журналісту dp1.infoдопомогти їм в обробці документів,  на що журналіст відповів відмовою, оскільки не має таких повноважень.

 

Валентина Панкуліч попросила вийти журналіста з кабінету, а потім почала виштовхувати журналіста. На заперечення Вадима Головченка не чинити протиправних дій, Наталія Волок схопила журналіста за стрічку з журналістським посвідченням на шиї, а в цей час пані Панкуліч штовхнула журналіста. Пані Волок тягнула стрічку з такою силою, що стрічка розірвалася і посвідчення залишилося в її руках.

 

Після того як журналіста виштовхали Валентина Панкуліч продовжувала кричати: «Виходьте, хлопці», а Наталія Волок нецензурно висловлювалася, як їй набридла діяльність журналістів.

 

Одразу після інциденту журналіст викликав патруль 102 і подав заяву про злочин представникам Самарського райвідділу міліції. Відповідну заяву зареєстровано у черговій частині Самарського райвідділу за номером 8370.

 

«ОПОРА» нагадує, що раніше повідомляла про численні інциденти у виборчому процесі за участі Валентини Панкуліч.

 

Нагадаємо, 26 вересня Дніпропетровська міська виборча комісія зареєструвала кандидатом на посаду міського голови Олександра Вілкула, хоча напередодні стверджувалось, що ніяких засідань на суботу не заплановано. Журналіста, який потрапив на засідання, за вказівкою голови комісії виштовхали двоє автоматників з шевронами «Січеслав».

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1401
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду