Голова СБУ Києва і області вибачився за затримання журналістів програми «Схеми»

Голова СБУ Києва і області вибачився за затримання журналістів програми «Схеми»

2 Жовтня 2015
2048

Голова СБУ Києва і області вибачився за затримання журналістів програми «Схеми»

2048
Голова СБУ Києва і області вибачився за затримання журналістів програми «Схеми»
Голова СБУ Києва і області вибачився за затримання журналістів програми «Схеми»

Голова СБУ Києва і Київської області Михайло Глуговський вибачився перед журналістами програми антикорупційних розслідувань «Схеми» за інцидент із їх затриманням і заявив про можливе перевищення повноважень з боку працівників СБУ. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

 

Водночас речниця СБУ Олена Гітлянська  повідомила, що голова Служби безпеки України Василь Грицак призначив службове розслідування через затримання працівниками СБУ журналістів програми «Схеми» Михайла Ткача і Кирила Лазаревича.

 

За її словами, розслідування буде «максимально повним і об'єктивним». «Ми нікого покривати не будемо», - сказала речниця.

 

Михайло Глуговський також пообіцяв провести швидке розслідування інциденту.

 

Нагадаємо, 2 жовтня співробітники Служби безпеки України (СБУ) затримали журналістів Михайла Ткача й Кирила Лазаревича програми антикорупційних розслідувань «Схеми. Корупція в деталях», що виходить на «Радіо Свобода» і «UA:Першому». 

 

Як повідомив у Facebook Михайло Ткач, журналісти програми «Схеми» мали при собі посвідчення.«Тільки що на нас напали співробітники СБУ просто під ворітьми за адресою Аскольдів провулок, 3. Ми стояли з прес-службою з посвідченням в руках. Поламали камеру. Заламали. Сказали зізнаватися у шпигунстві», - написав журналіст.

 

Згодом журналістів відпустили і повернули техніку. Народний депутат, колишній журналіст Сергій Лещенко повідомив, що зателефонував главі СБУ Василю Грицаку щодо інциденту з журналістами програми «Схеми» і той пообіцяв провести службове розслідування.

 

Затримані журналісти викликали поліцію і написали заяву про перешкоджання професійній діяльності журналіста.

 

Як повідомляє «Радіо Свобода», перебуваючи біля Управління СБУ, журналісти  кілька днів поспіль знімали сюжет про те, що співробітники СБУ пересуваються на дорогих автомобілях класу люкс, вартість яких може не відповідати їхнім офіційним доходам на посадах держслужбовців. Знімальна група, перебуваючи поза територією СБУ, фільмували, які автомобілі приїжджають до цієї установи.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2048
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду