Мирослава Гонгадзе очолить українську службу «Голосу Америки»

Мирослава Гонгадзе очолить українську службу «Голосу Америки»

25 Вересня 2015
3159
25 Вересня 2015
10:17

Мирослава Гонгадзе очолить українську службу «Голосу Америки»

3159
Мирослава Гонгадзе очолить українську службу «Голосу Америки»
Мирослава Гонгадзе очолить українську службу «Голосу Америки»

Журналістка Мирослава Гонгадзе із жовтня очолить Українську службу «Голосу Америки» - американської інформаційної служби іномовлення, що фінансується Конгресом США. Про це сама пані Гонгадзе повідомила на своїй сторінці у Facebook.

 

«Це вже офіційно. З жовтня я очолюю Українську службу "Голосу Америки"», - написала вона.

 

 

Наразі з 2005 року Українську службу «Голосу Америки» очолює Адрiян Кармазин.

 

Мирослава Гонгадзе - вдова вбитого 15 років тому журналіста Георгія Гонгадзе. Після вбивства чоловіка виїхала до США. Працювала на «Радіо Свобода». З 2004 року працює редактором, продюсером і ведучою телепрограми «Час-Time» Української служби «Голосу Америки», яка транслюється в ефірі українського 5-го каналу. У 2014 році була співведучою проекту «Національні дебати» на Першому національному. Також із вересня 2015-го пані Гонгадзе є ведучою нової авторської програми Prime Time на телеканалі «UA: Перший».

 

Довідка:

 

«Голос Америки» - це фiнансована Конгресом США iнформацiйна мережа (радiо, телебачення, інтернет). Підпорядкована незалежнiй, затвердженiй Конгресом Радi з питань мовлення. Транслює щотижня понад 1000 годин передач 44-ма мовами. Штаб-квартира - Вашингтон. Спiвробiтникiв - понад 1100.

 

Перший ефір (нiмецькою мовою) вiдбувся 24 лютого 1942 року. 12 грудня 1949 року «Голос Америки» розпочав на коротких хвилях мовлення українською. В пік холодної війни Українська служба «Голосу Америки» транслювала по 5 годин радiопрограм на добу, включно з однією годиною на Далекий Схiд РСФСР.

 

В серединi 1992 року, згiдно з угодою з Національною радiокомпанiєю України, крім на коротких хвилях, Голос Америки починає мовити також у внутрішньому радіоефірі України i водночас відкриває корпункт у Києвi. В сiчнi 1993 року українське державне телебачення розпочинає трансляцію щотижневого тележурналу Голосу Америки «Вікно в Америку». У груднi 1999 року «Голос Америки» створює мережу власних кореспондентiв в Українi.

 

У груднi 2004 року, пiсля низки прямих включень з 5-м каналом пiд час Помаранчевої революції, дебютує щоденна телепрограма новин «Голосу Америки» «Час-Time». Крім цього «Голос Америки» проводить регулярні та спеціальні прямі ефіри з рiзними телеканалами в Українi. Загалом «Голос Америки» щотижня транслює понад три години телепрограм української мовою.

 

31 грудня 2008 року, після понад 59-ти років в ефірі, «Голос Америки» припинив радіомовлення українською.

 

Керівникaми Української служби «Голосу Америки» були: Никифор Григор`їв (1949-53), Євгенія Залевська (1953-55 - в.о.), Володимир Кедровський (1955-63) Дмитро Корбутяк (1963-64 - в.о.), Михайло Терпак (1964-77), Оксана Драґан (1977-88), Микола Француженко (1988-91), Володимир Біляїв (1991-98), Лідія Рудинс (1999-2005). Вiд 2005 року службу очолює Адрiян Кармазин.

 

Крім мiжнародних та американських новин Українська служба «Голосу Америки» висвiтлює головні подiї в Українi, полiтику США щодо України, новини з української діаспори, надає ефір українським та американським полiтикам, дипломатам, громадським діячам та іншим.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3159
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду