СБУ відкрила кримінальну справу проти російського блогера-українофоба Вассермана

СБУ відкрила кримінальну справу проти російського блогера-українофоба Вассермана

18 Вересня 2015
2066
18 Вересня 2015
17:21

СБУ відкрила кримінальну справу проти російського блогера-українофоба Вассермана

2066
СБУ відкрила кримінальну справу проти російського блогера-українофоба Вассермана
СБУ відкрила кримінальну справу проти російського блогера-українофоба Вассермана

Служба безпеки України проводить кримінальне розслідування діяльності російського політолога, блогера Анатолія Вассермана (на фото), уродженця Одеси, який живе у Росії, але залишається громадянином України. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на  інформацію народного депутата від БПП Олексія Гончаренка.

 

Як повідомляла «Дуся», у липні народний депутат подав звернення голові СБУ Василю Грицаку з приводу сепаратистських висловлювань пана Вассермана.

 

«За допомогою депутатського запиту вимагаю від Служби безпеки України дати експертну оцінку висловлюванням кремлівського пропагандиста, блогера, політконсультанта і телеведучого, громадянина України Анатолія Олександровича Вассермана. У разі підтвердження моїх побоювань про наявність в словах Вассермана закликів до повалення влади в нашій країні і наклепі на державний лад вимагаю від СБУ адекватної реакції, аж до заведення кримінальної справи і вживання термінових заходів щодо розшуку Вассермана. Незайвим була б і примусова психіатрична експертиза на предмет запущених патологій. Цей ожилий інтернет-мем у своїх наклепах і цинізмі не відстає від пана Кисельова і як мінімум заслуговує позбавлення громадянства України», - написав тоді нардеп.

 

За словами Олексія Гончаренка, справу порушено «за фактом розповсюдження протягом 2015 р. матеріалів, які містять заклики до зміни меж території України або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, в сукупності з розпалюванням національної ворожнечі».

 

«У депутатському зверненні говорилося, що журналіст, телевізійний ведучий, публіцист і політичний консультант Вассерман Анатолій Олександрович зайняв відносно України, підданим якої він є, стійку сепаратистську позицію», - повідомив депутат.

 

«Українська правда» зазначає, що Анатолій Вассерман протягом багатьох років ставив під сумнів доцільність існування Української держави, а українську мову називав діалектом російської.

 

Нагадаємо, під час виборчої кампанії до Верховної Ради України 2012 року Анатолій Вассерман був довіреною особою кандидата в народні депутати Ігоря Маркова, проти якого зараз в Україні відкрито кримінальне провадження і який заарештований в Італії.

 

15 січня 2012 року у Росії вийшов перший номер передвиборної газети «Не дай Бог!», яка покликана розповідати про жахіття, яких може зазнати Росія у випадку революції. Серед авторів випуску були Володимир Мамонтов, публіцист Леонід Радзіховський, журналіст Наталя Барабаш, політичний консультант Анатолій Вассерман з України, головний редактор газети «Известия в Украине» Яніна Соколовська, журналіст Максим Шевченко, письменник Віктор Єрофєєв.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2066
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду