Канал «1+1» обурений погрозами з боку намісника Лаври

Канал «1+1» обурений погрозами з боку намісника Лаври

18 Вересня 2015
11881
18 Вересня 2015
15:01

Канал «1+1» обурений погрозами з боку намісника Лаври

11881
Канал «1+1» обурений погрозами з боку намісника Лаври
Канал «1+1» обурений погрозами з боку намісника Лаври

Телеканал «1+1» заявляє, що обурений погрозами Митрополита Вишгородського і Чорнобильського, намісника Києво-Печерської лаври (Українська православна церква Московського патріархату) владики Павла, та у разі необхідності відстоюватиме права своїх співробітників згідно чинного законодавства України. Про це йдеться у повідомленні прес-служби каналу.

 

У вівторок, 15 вересня, на сайті Києво-Печерської Лаври з'явилося відео-звернення її настоятеля, владики Павла, в якому він заявляє, що журналісти телеканалів «1+1» та «2+2» переслідують його «на чиєсь замовлення». За його словами, журналісти не дають йому «проходу на території святої обителі». «Вискакують з-за дерев, вискакують з машин, штовхають свої телефони у вуста, аби я відповів їм те, що вони хочуть почути», - заявив намісник Лаври.

 

Телеканал стверджує, що владика Павло  проклинає журналістів після запитань щодо вартості його автівки та поводження на дорозі і цитує його висловлювання: «Наступні якщо будуть такі нападки, я просто зроблю так, щоб моя негідна поведінка (на їхню думку), віддалася їм сторицею. Тому що більше такого невігластва, приниження, глузування від горе-журналістів Церква не може терпіти. Ми не зобов'язані відповідати на дурні питання...».

 

 

«1+1» заявляє, що й надалі планує розкривати правду щодо будь-яких фактів корупції та зловживання владою служителів церкви, політиків або звичайних шахраїв.  

 

«Вже в найближчому випуску програми "Гроші" у понеділок 21 вересня з'явиться спеціальний сюжет-розслідування щодо незаконної діяльності згаданого митрополита», - повідомляє телеканал.

 

«Ні в якому разі не хочу образити почуття віруючих, але владика Києво-Печерської Лаври Павло (Лебідь), здається, свідомо не хоче визнавати право громадян на отримання неупередженої інформації не лише про політичних діячів України, але й про тих, хто виконує місію духовного наставництва. Більше того, він бере на себе роль визначати, кого карати, а кого милувати від імені Бога. Він сам вирішує карати лише тих, хто заважає йому їздити на лімузині, та тих, хто насмілюється задавати питання про його розкішне життя в той час, як його паства бідує, прикриваючись її ім'ям при цьому», - заявив ведучий та креативний продюсер програми «Гроші» Олександр Дубінський.

 

Нагадаємо, раніше владика Павло також мав конфлікти із співробітниками ЗМІ. У 2011 році колишній журналіст «1+1» Михайло Ткач знімав сюжет про автопарк настоятеля Лаври, але останній всіляко перешкоджав його роботі. Владика ображав журналіста, який, на його думку, був «одягнений як бомж» і порадив «піти взути нормальні туфлі».

 

Тоді у відкритому зверненні до керівництва каналу намісник Києво-Печерської лаври обурювався тим, що журналістів «1+1» цікавлять машини і телефони священиків і що вони знімають прихованою камерою. Генеральний директор телеканалу «1+1» Олександр Ткаченко відповів тоді, що вважає поведінку журналіста каналу Михайла Ткача, на якого скаржився намісник Києво-Печерської лаври, професійною та коректною.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», у вересні 2012 року владика Павло, тодішній депутат Київради від Партії регіонів напав на журналістку видання «Корреспондент» Ксенію Карпенко. За її словами,  намісник Києво-Печерської Лаври заломив їй руки  і забрав її телефон, коли вона намагалася взяти у нього коментар. Журналістка додала, що владика був у супроводі інших священнослужителів, голосно кричав і викручував їй руки. Вона викликала міліцію. Напад владики бачила фотограф, яка була з журналісткою і змогла зробити фото того, як намісник Лаври напав на Ксенію Карпенко.

 

Прес-служба Києво-Печерської Лаври, коментуючи інцидент на своєму сайті, назвала ситуацію «інформаційною атакою журналістів на Лавру» і закликала Президента України, Голову Верховної Ради вжити заходи по відношенню до «божевільних журналістів». Згодом телефон журналістці повернули - разом з шоколадкою та іконкою, але останні відео були знищені.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11881
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
wife
3163 дн. тому
Кращий безкоштовний антивірус!!! http://www.hyperantivirus.com/?id=gbkEE1AAMYMExEEx
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду