Комітет свободи слова підтримав проект про захист дітей від сексуального насильства

Комітет свободи слова підтримав проект про захист дітей від сексуального насильства

17 Вересня 2015
2010
17 Вересня 2015
12:52

Комітет свободи слова підтримав проект про захист дітей від сексуального насильства

2010
Комітет свободи слова підтримав проект про захист дітей від сексуального насильства
Комітет свободи слова підтримав проект про захист дітей від сексуального насильства

Комітет свободи слова та інформаційної політики рекомендував Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності підтримати за основу проект закону № 2467-а «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з ратифікацією Конвенції Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства». Таке рішення члени Комітету ухвалили на черговому засіданні 16 вересня.

 

Метою проекту є імплементація в чинне законодавство України положень Конвенції Ради Європи про захист дітей від  сексуальної  експлуатації та сексуального насильства з метою встановлення кримінальної відповідальності за злочини, пов'язані з сексуальною експлуатацією дітей, врегулювання процесуальних особливостей розслідування справ за участю дітей-свідків і потерпілих від цих небезпечних явищ та запобігання вчиненню відповідних протиправних дій щодо дітей з боку осіб, які працюють у постійному контакті з ними. Проектом Закону пропонується внести зміни до: Кримінального кодексу України; Кримінального процесуального кодексу України; Закону України «Про охорону дитинства»; Закону України «Про захист суспільної моралі». 

 

Комітет свободи слова підтримав усі пропозиції, що стосуються питань його відання. Народний депутат від «Опозиційного блоку» Юрій Павленко зазначив, що він рідко коли підтримує ініціативи уряду, але за цю він обома руками за.

 

Нагадаємо, у червні 2014 року Україна підписала Угоду про Асоціацію з ЄС, тож протягом двох років, до червня 2016-го, має привести своє законодавство у відповідність до європейських стандартів, у тому числі - й медійне. Серед завдань - адаптація до європейських стандартів законодавства про захист дітей від шкідливої інформації.

 

У квітні 2015 року  Представники українських асоціацій провайдерів (Асоціація правовласників та постачальників контенту, Телекомунікаційна палата України, Асоціація «Укртелемережа», Спілка операторів телекомунікацій Одеси і Одеської області, Всеукраїнська асоціація операторів кабельного телебачення і телеінформаційних мереж, Спілка кабельного телебачення України, Інтернет асоціація України) приєдналися до Меморандуму щодо захисту неповнолітніх під час надання програмних послуг.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2010
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду