Кабмін визначив новий порядок функціонування веб-порталу використання публічних коштів

Кабмін визначив новий порядок функціонування веб-порталу використання публічних коштів

15 Вересня 2015
3137
15 Вересня 2015
12:53

Кабмін визначив новий порядок функціонування веб-порталу використання публічних коштів

3137
Кабмін визначив новий порядок функціонування веб-порталу використання публічних коштів
Кабмін визначив новий порядок функціонування веб-порталу використання публічних коштів

Кабінет Міністрів України на виконання закону «Про відкритість використання публічних коштів» зобов'язав Міністерство фінансів України забезпечити створення і функціонування єдиного веб-порталу використання публічних коштів та уповноважив Головний проектно-виробничий і сервісний центр комп'ютерних технологій, що належить до сфери управління Мінфіну, адмініструвати цей веб-портал.

 

Відповідне розпорядження № 911-р «Деякі питання створення і функціонування єдиного веб-порталу використання публічних коштів» від 14 вересня оприлюднено на «Урядовому порталі».

 

Разом з тим уряд визнав таким, що втратило чинність, своє розпорядження № 655 від 26 червня, яким уповноважив Мінфін адмініструвати єдиний веб-портал використання публічних коштів.

 

Також Кабмін своєю постановою № 694 від 14 вересня затвердив Порядок адміністрування єдиного веб-порталу використання публічних коштів. А постановою № 676 від 14 вересня - затвердив Порядок оприлюднення на єдиному веб-порталі використання публічних коштів інформації про платіжні трансакції на єдиному казначейському рахунку.

 

Згідно з постановами, інформація оприлюднюється на веб-порталі окремо за такими розділами:

- інформація про використання коштів державного і місцевих бюджетів;

- інформація про використання коштів суб'єктів господарювання державної і комунальної власності, отриманих ними від провадження їх господарської діяльності;

- інформація про використання коштів Пенсійного фонду України;

- інформація про використання коштів загальнообов'язкового державного соціального страхування.

 

Інформація за зазначеними розділами оприлюднюється у строки, визначені законом, та зберігається в режимі вільного доступу протягом трьох років з дня оприлюднення.

 

Інформація про платіжні трансакції на єдиному казначейському рахунку оприлюднюється у режимі реального часу та зберігається в режимі вільного доступу протягом трьох років з дня оприлюднення.

 

Функціональні можливості веб-порталу забезпечують:

- можливість розміщення інформації суб'єктами надання інформації про використання публічних коштів у вигляді наборів даних (електронних документів), організованих у форматі, що дає змогу їх автоматизовано обробляти електронними засобами (машинозчитування) з метою повторного використання;

- систематизацію оприлюдненої інформації;

- можливість пошуку інформації за різними критеріями, строком оприлюднення, за контекстом;

- представлення інформації у зручному для сприйняття вигляді;

- захист інформації від несанкціонованого доступу, знищення, модифікації та блокування доступу до неї шляхом здійснення організаційних і технічних заходів, впровадження засобів та методів технічного захисту інформації;

- реєстрацію подій, що відбуваються на веб-порталі і стосуються його безпеки.

 

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила закон «Про відкритість використання публічних коштів» 11 лютого, а 3 березня його підписав Президент України Петро Порошенко. Закон був підготовлений у рамках так званого антикорупційного пакета. Закон набрав чинності на початку вересня, через півроку з дня опублікування.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3137
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду