Творець «темників» Сергій Васильєв знову формує пул журналістів у ФФУ – ЗМІ

Творець «темників» Сергій Васильєв знову формує пул журналістів у ФФУ – ЗМІ

2 Вересня 2015
2417

Творець «темників» Сергій Васильєв знову формує пул журналістів у ФФУ – ЗМІ

2417
Творець «темників» Сергій Васильєв знову формує пул журналістів у ФФУ – ЗМІ
Творець «темників» Сергій Васильєв знову формує пул журналістів у ФФУ – ЗМІ

Колишній керівник Головного управління інформаційної політики Адміністрації Президента України часів президента Леоніда Кучми, якого називають одним із творців «темників» в українських ЗМІ, Сергій Васильєв знову є головним куратором департаменту Інформаційної політики Федерації футболу України (ФФУ). Про це пише «Чемпіон», що входить до групи інтернет-видань «Українська правда».

 

За інформацією видання, після обрання президентом ФФУ Андрія Павелка до федерації повернулися люди Григорія Суркіса, серед яких і пан Васильєв. Колишній підлеглий глави Адмінстрації президента України Віктора Медведчука особисто вирішує, кого з журналістів включати в поїздки на матчі збірної України, пише «Чемпіон». При цьому пан Васильєв не має офіційної посади у ФФУ та значиться радником президента ФФУ.

 

За даними «Чемпіону», на матч відбіркового турніру до «Євро-2016» зі Словаччиною, що пройде в Жиліні, з пулу були викреслені низка журналістів, серед яких і відомий спортивний журналіст Микола Васильков. Натомість до пулу включені люди, які працювали з Григорієм Суркісом. Серед них працівники київського «Динамо» Олексій Семененко та Микола Несенюк і «рупор» столичного клубу на стадіонах - Олександр Липенко.

 

«Чемпіон» зауважує, що Федерація футболу України - це громадська організація, а не приватна структура когось із футбольних очільників. Окрім того, та ж ФФУ отримає кошти від Національного олімпійського комітету України, а це - бюджетні фінанси.

 

Нагадаємо, що в березні цього року «Чемпіон» повідомляв про можливе призначення Сергія Васильєва керівником департаменту інформаційної політики Федерації футболу України.

 

Сергій Васильєв, журналіст за освітою, працював редактором редакції пропаганди «Українського радіо», керував ТК «Право», Держкомтелерадіо України, був віце-президентом НТКУ (1995-1999). Автор медіапроекту «Правовий всеобуч».

 

Сергій Васильєв прийшов на роботу в АП разом з новим керівником Адміністрації Президента Віктором Медведчуком у 2002 році. Він очолив головне інформаційне управління АП, на нього безпосередньо покладався контроль за інформаційними потоками в країні. Його називали одним з авторів «темників», контрольована ним ТРК «Альтернатива» вважалась одним з медіаресурсів партії Віктора Медведчука.

 

 

Сергій Васильєв очолював Головне управління інформаційної політики Адміністрації Президента Леоніда Кучми до кінця 2004 року. Після цього він був, як писала «Україна молода», відповідальним за формування інформаційних потоків чемпіонату з футболу Євро-2012.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2417
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Болельщик
3158 дн. тому
Василькова не взяли ось він і побіг ябіднічати. Та ще про політику згадав. ))). А чим він краще Несенюка чи Липенко?
Колега
3159 дн. тому
ніякий він не "творець темників". Темники - це російське ноу-хау. Васільєв - інформаційний холуй Медведчука, який запроваджував в українських ЗМІ кремлівську практику "примусового єдіномислія".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду